HÖJDPUNKT・Thomas går vidare med sina lömska planer för att säkerställa en framtid med Hope – men möter kritik från omgivningen.

En man med en plan

Änklingen Thomas Forrester kom hem till Los Angeles med ett mål i sikte – att Hope skulle bli kvinnan i hans liv igen och en modersgestalt åt hans son Douglas. Hittills har planerna överträffat alla förväntningar. Thomas har med stor framgång lyckats utnyttja Hopes sorg och skuldkänslor efter att ha förlorat sin egna dotter i plötslig spädbarnsdöd och intalat henne att bli en mamma åt hans barn istället. Nu har Hope annullerat sitt äktenskap med Liam och accepterat sitt nya öde. Hela Thomas komplott riskerade att spricka när han fick veta att Hopes dotter Beth inte alls dog vid födseln, utan just nu blir uppfostrad under en annan identitet av hans syster, men efter mycket vånda bestämde sig Thomas för att bevara den hemligheten – och kräva att de andra konspiratörerna som känner till sanningen gör detsamma.

Ett strategiskt drag

Den här veckan raderar Thomas ett värdefullt foto med Liam från Hopes mobil, vilket gör henne förtvivlad. Skådisen Matthew Atkinson (Thomas) förklarar för tidningen Soap Opera Digest att ”Hans resonemang är enkelt. Det man inte ser behöver man inte bekymra sig om. Om en person ser något gång på gång så framkallar det samma känslor gång på gång. Thomas vill inte att Hope ska utsättas för det. Och det passar hans målsättning att hon ska bli en mamma åt Douglas. Thomas anser att det här är ett strategiskt drag.”

Sätter kritikerna på plats

Det följs av en kyss som inte uppskattas av Hope. ”Trägen vinner, eller hur?” säger skådisen sarkastiskt. ”Han vill bara visa henne hur en framtid tillsammans kunde bli. Det är inte som att Thomas är nån galning och att Hope aldrig har varit attraherad av honom. Hennes känslotillstånd är ett hinder, men Thomas är fast besluten.” Hans agerande uppskattas inte av Hope och hon konfronterar honom. ”Thomas sätter Brooke på plats, vilket medför några riktigt roliga scener. Men han betonar att hans mål är att ge hennes dotter ett bra liv. Thomas vet att han kommer att mötas av mycket motstånd, med tanke på hur alla uppfattar hennes och Liams förhållande. Det som händer just nu hade ingen planerat, förutom Thomas, så han märker det, förväntar sig det och är beredd att ta ett snack med alla som har invändningar.”

Om folk kommer i vägen för Thomas … kör han bara över dem!
– Matthew Atkinson (Thomas)

Xander är inget problem

Thomas går ett steg längre när Xander hotar med att göra det rätta och avslöja att Hopes dotter lever. ”Thomas talar om för Zoe och Xander att han inte kommer att kunna ha en relation med Hope om hon får reda på sanningen, så Zoe tar hans parti för att få Xander att hålla tyst”, berättar Atkinson. ”Thomas kräver att Xander håller klaffen. Om folk kommer i vägen för Thomas när han har bestämt sig för att göra något, kör han bara över dem. Xander kommer inte att bli något problem. Han bär på information, men det är Xander som ligger risigt till här, eftersom han förlorar allt och alla om han låter det här komma ut. Zoe har förstås sina egna betänkligheter när det gäller sin framtid och sin pappa. På grund av det är Thomas och Zoe överens. Thomas tror att det här kommer att lösa sig för allas bästa i slutändan.”

Hon har sagt nej förut! ?

Thomas har svärmat för Hope förut. Här gick han (då spelad av Adam Gregory) ner på knä och friade till Hope (då spelad av Kim Matula) på en strand i Mexiko när året var 2011. Han fick ett ”Nej” till svar! □

Lämna en kommentar