ONSDAG 26 JUNI 2019・Familjen Forrester samlas för att minnas Emma och bearbeta sorgen. Nya misstankar riktas mot Thomas – vad bråkade han och Emma om innan hennes död?

Emma fick så hon teg

En ny dag gryr i Los Angeles, samtidigt som ett annat ljus har slocknat. Emma Barber har omkommit i en till synes meningslös bilolycka och i dag samlas familjen Forrester för att ge hennes morbror Justin deras stöd och kondoleanser i samband med en fin minnesstund på kontoret. Någon som däremot inte har något emot att Emma fick så hon teg är vår skurk Thomas, som är tacksam för att hemligheten och hans framtida familjeliv med Hope är säkrade. När hans plågoandar Xander, Flo och Zoe ifrågasätter hur Emma dog egentligen och om Thomas är inblandad, tystar han dem direkt och påminner om att det samtalsämnet är förbjudet innanför dessa väggar.

Dödsorsak: SMS

Hope är förkrossad över att ha förlorat en kär vän – och en värdefull anställd. Emmas energi och entusiasm lämnar ett stort tomrum efter sig. Hope var hennes förebild, men själv är Hope bara tacksam för att ha fått kalla henne sin vän. Justin förklarar att polisen inte har fastställt orsaken till olyckan ännu, men de hittade en mobiltelefon i bilen med ett halvt skrivet sms som Emma inte hann skicka – och de misstänker att hon förlorade fokus på sin bilkörning medan hon skrev det. Hope får veta att hon var den tilltänkta mottagaren av sms:et och att Emma var på väg hem till henne för att prata om något.

Vad bråkade ni om, Thomas?

Återigen väcks misstankar mot Thomas. Både Brooke och Hope är överens om hur märkligt det är att Thomas inte nämnde något om sitt gräl med Emma – som inträffade precis innan hon lämnade Forrester och körde av vägen. När Hope väcker frågan, har Thomas förstås en trovärdig (om än lögnaktig) förklaring. Emma ville inkludera ett dansnummer i nästa modevisning, medan han inte tyckte att det passade, så det var orsaken till deras meningsskiljaktighet. Thomas hävdar att han bad Emma att stanna kvar och reda ut dispyten, men att hon stormade iväg med ilskna steg. Hope gråter ut i Thomas trygga (men falska) famn, medan han lovar att alltid finnas där för henne. Jo, det vet vi – oavsett om hon vill eller inte! □

Lämna en kommentar