MÅNDAG 14 JUNI 2021 · Liam älskar med Hope framför en sprakande brasa, men plågas av tystnadslöftet till sin pappa om Vinnys död. ”Herregud, om du bara visste…”

Kärlek framför brasan

När Hope bad Liam att flytta hem till henne och familjen igen, var hon tydlig med att hennes förlåtelse inte var hundraprocentig ännu, utan en process som måste ske ett steg i taget. Men efter en romantisk afton med middag, vin, dans och prat om gamla minnen, är hon äntligen redo att ta det sista steget – till sovrummet. Eller har de ens nåt sovrum i den där timmerstugan? Hur som helst, en björnfäll framför öppna spisen är desto mer romantiskt. Efter en extra samtyckes-kontroll sveper Liam upp sin älskade i famnen och älskar med henne framför den sprakande brasan. Efteråt pustar de ut i varandras famn och önskar att de kunde stanna innanför stugans fyra väggar för evigt. Världen utanför är inte det minsta lockande, särskilt inte för Liam, vars dåliga samvete ständigt påminner honom om att han inte har någon rätt att vara så här lycklig, eftersom han har dödat en annan man. ”Herregud om du bara visste”, råkar han försäga sig till Hope, som reagerar med oro och undrar vad han menar. Pappa Bills varning ekar i Liams huvud: ”Du kan inte berätta för någon – särskilt inte Hope.” Därför gör han inte det och låter Hope tro att det fortfarande är snedsteget med Steffy som tär på hans samvete.

Allt för att skydda sin son

Samtidigt blir Bill hårt pressad av sin andra son Wyatt, som har noterat pappas dåliga humör på sistone och förstår att han undanhåller något allvarligt som har hänt. Av allt att döma har det med Liam att göra. Nu kräver Wyatt korten på bordet. ”Har jag anledning att vara orolig för min bror eller inte?” Bill avfärdar hans tjat och hävdar att det enda problemet är Liams dåliga samvete för otroheten med Steffy. Wyatt förstår inte varför det fortfarande är ett problem nu när Hope har förlåtit honom och han är hemma igen. Bill ber Wyatt att bara lita på honom. ”Jag gör vad som än krävs och tar vilka risker som helst för att skydda mina söner”, lovar han. Men senare verkar även ha ha svårt för att släppa det som hände den ödesdigra kvällen när han sopade igen spåren efter Vinnys död. Han tänker tillbaka på hela händelseförloppet, samtidigt som Liam gör detsamma i stugan när Hope ligger och sover i hans trygga famn, lyckligt ovetande om hans dödliga hemlighet!

Nästa avsnitt
✓ Thomas är frustrerad över att Vinnys mördare inte har gripits.
✓ Brooke ger Bill en uppdatering om Liam och Hopes återförening.
✓ Liam erkänner sin oro för Hope: ”Jag är rädd för att förlora dig och barnen för evigt!”

Lämna en kommentar