MÅNDAG 10 JUNI 2019・Hope skickar juridiska papper till Liam som annullerar deras äktenskap. Xander kräver att sanningen kommer fram oavsett konsekvenserna.

Svart på vitt

Ett äktenskap kan vanligtvis bara upphöra genom antingen skilsmässa eller döden, men i USA finns även en juridisk möjlighet att annullera ett äktenskap som om det aldrig hade hänt, om det finns synnerligen starka skäl till det. Eller så kan man tydligen bara ringa till Carter så fixar han det på två röda sekunder. I dag får Hope se papperna som bekräftar hennes svåra beslut att lämna Liam. ”Jag visste att det här skulle bli svårt, men att se det svart på vitt…” får den bistra verkligheten att sjunka in. Carter anar att Hope inte är helt säker på sin sak, så han råder henne att skjuta upp beslutet och fundera lite till. En irriterad Thomas avbryter honom och klargör att det inte finns något att skjuta upp. Det är lika bra att få det här överstökat och gå vidare. Med en klump i magen, ger Hope i uppdrag åt advokaten att lämna papperna till Liam. ”Det kommer inte som någon överraskning”, konstaterar Thomas och lovar Hope att allt ska ordna sig. Hennes beslut är den ultimata uppoffringen och gör att han beundrar henne ännu mer.

Tid för reflektion

Liam kombinerar barnpassning med öldrickande och rådgivning från sin bror, när Carter kommer förbi och lämnar annulleringspapperna. ”Jag kan inte fatta att det blev så här”, säger Liam med en suck och undrar hur mycket mer han och Hope måste förlora innan livet tar en trevligare vändning.

Två ord som måste sägas

Flo blir orolig när Zoe berättar att hennes pojkvän Xander känner till deras hemlighet. Tänk om han redan har berättat sanningen för Hope och Liam? Det har han inte, men han är fortfarande övertygad om att sanningen måste komma fram. Flo förstår vad konsekvenserna skulle bli – de skulle alla hamna i fängelse och hon skulle förlora sin nyfunna familj som har välkomnat henne med öppen famn. Xander tycker det är för tidigt att dra några dystra slutsatser. ”Hope och Liam kanske kan förlåta det oförlåtliga”, föreslår han naivt. Hur som helst så måste sanningen komma fram och de två orden som kommer att förändra livet för Hope och Liam måste sägas: ”Beth lever.” □

Lämna en kommentar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *