En drogad och beväpnad JJ konfronterar Kristen för att hämnas Haleys död: ”Jag är din domare, jury och bödel!”

Kristen orsakade Haleys död

JJ Deveraux har varit ett känslomässigt vrak ända sedan hans älskade Haley förlorade livet för några månader sen. Detaljerna om vad som egentligen hände är fortfarande oklara, men det har framkommit att Kristen ligger bakom hennes död. När sjuksköterskan Haley tvingades leverera den tragiska nyheten att Kristens nyfödda barn inte klarade sig, fick den nyblivna mamman ett utbrott och lät sin ilska gå ut över budbäraren. Eftersom det konstaterades att Kristen led av förlossningsdepression slapp hon undan ostraffat, till JJ:s stora förtret. Medan Kristen rymde från stan och sökte skydd i ett romerskt kloster, har JJ försökt bedöva sin sorg med droger, som bara har förstärkt hans längtan efter vedergällning.

Snålskjuts till Rom

När Eli får i uppdrag av Gabi att resa med företagets jetplan till Rom för att leta rätt på Kristen och övertala henne att sälja sina aktier, passar JJ på att smyga sig ombord på flygplanet och följa med som en hemlig fripassagerare. Väl framme på andra sidan Atlanten påbörjar JJ en desperat jakt efter Kristen för att utkräva hämnd. I sitt drogade tillstånd uppenbarar sig Haley och vädjar till honom att släppa den här meningslösa vendettan, men JJ beväpnar sig istället med en pistol och beger sig till klostret där Kristen gömmer sig.

Kristen välkomnar döden

Kristen är bara ett sista löfte ifrån att fullborda sin process till nunna, när JJ dyker upp och klargör att hon inte ska komma till himlen – för han ska skicka henne raka vägen till helvetet. Med darrande händer riktar han pistolen mot Kristen och förklarar att han ska göra det som domstolen misslyckades med – straffa henne för mordet på Haley. ”Jag är din domare, jury och bödel” klargör han. Till JJ:s stora förvåning, välkomnar Kristen att han dödar henne. Hon har själv övervägt att ta sitt liv under de senaste månaderna, men har inte vågat ta steget fullt ut och dessutom är självmord en dödssynd. Men om JJ skjuter henne, kommer han att frigöra den smärta och ångest som hon bär på inombords och hon kan äntligen få ro i själen. Det var det sista JJ hade tänkt hjälpa henne med, så nu börjar han vackla i sitt beslut. När Eli plötsligt dyker upp blir JJ tvungen att fatta ett drastiskt beslut och hur dramat slutar ser du i dagens avsnitt på Playdays.

Lämna en kommentar