26 – 27 OKTOBER 2021 • Jakes förflutna i maffian riskerar att komma upp till ytan. Philip bildar en allians med Ava för att lägga beslag på Gabis företag. EJ flirtar med Nicole, till Bradys stora förtret.

Det förflutna kommer ikapp

När vi lärde känna bilmekanikern Jake Lambert för något år sen verkade han vara en helt vanlig kille som levde ett enkelt liv och bara råkade vara Stefan DiMeras okända tvillingbror. På senare tid har det visat sig att Jake har ett förflutet inom maffian och utförde tvivelaktiga arbetsuppgifter åt Ava Vitalis farliga familj. Jake har kämpat hårt för att frigöra sig från sitt kriminella liv och bli den hederliga kille som han är i dag, men nu riskerar hans förflutna att komma ikapp honom igen. Philip vet att Gabi och Jake installerade spionprogram i hans dator och att de har konspirerat för att få honom avsatt som VD för Titan. Dessvärre kan inte Philip bara avskeda dem, eftersom Titan då skulle förlora ägandet av Gabis lönsamma modeföretag Gabi Chic. Han måste hitta ett sätt att bli av med Gabi, men samtidigt behålla hennes företag och där kommer Ava Vitali in i bilden. Philip föreslår ett samarbete med den forna maffiaprinsessan, eftersom hon kan skaffa bevis för att Jake har begått brott åt hennes familj som skulle få honom dömd till fängelse, vilket de kan använda för att utpressa Gabi och tvinga henne att överge sitt företag för att rädda sin kära pojkvän. Ska den konspirerande duon lyckas med sin kupp och förvandla Gabi Chic till ”Ava Chic”?

Rädda Xander

Någon som däremot skulle ha användning för Jakes maffiatjänster är hans före detta flickvän Gwen, som klurar på sätt att rädda sin älskare Xander från en livstid bakom galler. Paret har fått veta att domare Smails är korrumperad och överväger därför olika sätt att utpressa honom till att lägga ner åtalet mot Xander. Den vinnande idén blir att Gwen ska spela på lögnen att hon är prostituerad och erbjuda sina tjänster åt domaren, samt utpressa honom när han tackat ja. Samtidigt blir Abigail både förvånad och förfärad när Jack berättar om hennes systers förflutna som sexarbetare. Abby förstår inte varför Gwen valde att mörka ett brott genom att begå ett annat, men vi tittare vet ju att alltihop är påhittat. Ett nytt svartsjukedrama uppstår på Basic Blacks kontor när Brady avbryter EJ:s ohämmade flirtande med Nicole. Deras äktenskap var en episk flopp och Nicole vet att hon inte borde lita på sin lömske ex-make, men en liten dejt kan väl inte skada?

Nästa avsnitt
✓ Johnny går vidare med sina filmplaner.
✓ Doug berättar för John att Marlena försökte döda honom.
✓ Djävulen hittar ett nytt sätt att kommunicera med Marlena.

3 kommentarer

  1. Nää, orkar inte så…

  2. Det kommer upp så mycket reklam som stör när man ska kolla på serien. Kan vi göra nåt åt det, eller är det bara att acceptera.

    • Hej Belindha! Serien visas utan reklamavbrott på Playdays. Om du menar annonserna här på sajten så tillhandahålls de av Google och – ja, de får man acceptera, men de ska förstås inte vara överdrivet störande.

Lämna en kommentar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *