SAMMANFATTNINGMatt Ashford (Jack) stod i handlingens centrum den här veckan, så det är väl inte mer än rätt att han får sammanfatta veckans drama också!

Nytt år – nya intriger

Veckan börjar med nyårsfirande på Doug’s Place, där Eve Donovan gör en dramatisk entré direkt efter tolvslaget och hotar med att göra livet surt för sina fiender – i synnerhet Jennifer. Alla får en chock när Eve avslöjar sin kavaljer för kvällen – en livs levande Jack Deveraux! Glädje förvandlas till sorg, när det visar sig att Jack lider av minnesförlust och inte känner igen varken Jennifer, deras barn eller någon annan.

Vem kan Jack lita på?

Abigail återförenas med sin pappa och Jennifer visar honom gamla fotoalbum från deras liv tillsammans i ett misslyckat försök att väcka hans minnen till liv. Jack kommer alltid att vara hennes livs stora kärlek. Hon vill inte vara för påstridig, men kan ändå inte hålla sig från att överraska honom med en kyss. Hon avslöjar sanningen om hans gamla kortlivade äktenskap med Eve – att det bara handlade om pengar och att lösa ut ett arv. Eve förnekar inte det, men hävdar att de ändå trivdes bra i varandras sällskap – och kan göra det igen. Jack blir förvirrad när både Jennifer och Eve varnar honom för varandra – vem ska han lita på?

Mr X är inblandad

Nån som man aldrig kan lita på är Xander. Han är i maskopi med Eve och ligger bakom komplotten med Jacks återkomst. Det visar sig att Jack har varit en av doktor Rolfs patienter som återupplivades på Kristens hemliga anläggning innan den exploderade. Xander erbjöd Eve att använda Jack som ett hämndvapen mot Jennifer, men krävde något i gengäld – ett USB-minne med hemligt innehåll.

Chad får ingen ny chans

Gabis lögner och intriger har äntligen avslöjats och hon ser ingen annan utväg än att erkänna och överlämna sig själv till polisen. Rafe blir besviken på sin syster, men lovar ändå att försöka hjälpa henne ur den här knipan. Det visar sig inte behövas, för Abigail väljer oväntat nog att inte göra någon anmälan. Hon anser att lidandet måste få ett slut och hon vill inte ha på sitt samvete att Arianna får växa upp utan sin mamma. Chad är inte lika storsint och vill att Gabi ska straffas för sina synder, vilket bara gör att han och Abby blir osams om ännu en sak. Julie råder Chad att kämpa för kärleken och att rätt till alla misstag, men Abby vägrar ge honom en till chans. Sveket är för stort.

Smått & gott i veckan

Haley blir upprörd när hon hör JJ och Kayla prata om hennes självmordsförsök. Sonny tror att han har hittat sin nya makes akilleshäl när Leo avslöjar att han har en dålig relation till sin mamma – vem är mamman och kan hon vara lösningen för att bli av med Leo? Stefan anklagas för landsförräderi efter hans spionage genom Steves ögonprotes och åtal är att vänta. Ciara får anledning att undra om Ben verkligen har förändrats, när Hope avslöjar att han kidnappade Gabi på julafton på uppdrag av Stefan DiMera. □

Lämna en kommentar

E-postadressen publiceras inte.