Salems ärkefiende Stefano DiMera är tillbaka i ny förpackning. Han är Steve Johnson på utsidan och Stefano på insidan – välkommen Steveano!

Stefano var dödssjuk

Den legendariske superskurken Stefano DiMera kallas inte för ”fågeln Fenix” utan anledning. Han har alltid en förmåga att resa sig ur askan och återvända när man minst anar det. När vi såg honom sist verkade han dock sjunga på den sista versen. Han led av diabetes, cancer i fjärde stadiet och blev dessutom skjuten av Hope – tre faktorer som borde ha tagit kol på de flesta, men inte Stefano. För några år sedan letade våra vänner efter honom i Prag och blev övertygade om att han satt i fängelse, men alltihop visade sig vara en bluff.

Steve flydde landet

Kaylas livs kärlek Steve Johnson har också lyst med sin frånvaro i Salem den senaste tiden, ända sedan han blev utrustad med en högteknologisk ögonprotes och utnyttjades i skurkaktiga syften. Steve tvingades lämna landet när han anklagades för spionage och landsförräderi och sedan dess har vi fått veta att han befinner sig någonstans i Europa och försöker rentvå sitt namn. Allt eftersom tiden gick och Steve inte hörde av sig till sin älskade Kayla, började hon ge upp hoppet om en återförening och begärde skilsmässa. Till hennes stora besvikelse kom skilsmässopapperna tillbaka undertecknade och Steve valde att inte ens komma hem till sin systers begravning. Nu har Kayla hittat kärleken igen tillsammans med sin före detta svåger Justin.

En ulv i fårakläder

Men nu kommer uppgifter som tyder på att Steve och Stefanos vägar har korsats i hemlighet – och den galne vetenskapsmannen Dr. Rolf har ett finger med i spelet. När dödssjuke Stefano var på väg att avlida, hjälpte Dr. Rolf till att spara ner hans ”inre väsen” på ett mikrochip som sedan överflyttades och aktiverades i en helt ny kroppshydda. Nu är Stefan DiMera tillbaka med alla sina tankar, känslor och minnen – förpackade i Steves friska kropp! Rolf har till och med försett sin patient med en fullt fungerande ögonprotes, vilket innebär att ”Steve” nu slipper använda sig av ögonlappen som har varit hans signum i många år. Som vi vet sedan tidigare har Rolf utfört samma procedur med Hope och återigen förvandlat henne till Prinsessan Gina. Nu har de båda radiostyrda själarna strålat samman för att uppnå sina önskade mål. Gina vill återförenas med sin gamle älskare John Black, medan Stefano har siktet inställt på att få sin ”nattens drottning” Marlena – och att ta tillbaka sitt mäktiga imperium som Gabi Hernandez har lagt beslag på.

Elaka planer

Stefano DiMeras otroliga återkomst förklaras detaljerat i onsdagens avsnitt på Playdays, när Gina äntligen visar porträttet som hon har målat de senaste veckorna och som speglar Stefanos nya utseende. Till en början är Stefano själv inte helt nöjd med sin nya kropp och att mötas av Steve Johnsons retfulla hånleende när han ser sig själv i spegeln, men Gina gillar det hon ser och tycker att hans nya kroppshydda är en stor förbättring. Tillsammans smider de ondskefulla planer för att splittra John och Marlenas äktenskap och förenas med sina livs kärlekar – vare sig offren vill det eller inte. Kommer deras sluga planer att lyckas och hur kommer Kayla att reagera när hon hamnar öga mot öga med mannen som hon har älskat i hela sitt liv – ovetande om att han egentligen är hennes värsta fiende?

6 kommentarer

  1. lite svårt att ta in att steve blivit stefanos känns inte riktigt okej tycker jag var är den vanliga stefanos

  2. Håller med dej, det känns inte alls ok

  3. Håller med känns så konstlad.

  4. Jag läste nånstans att den vanliga Stefano hade svår almzeiners och att han dog på riktigt. Men om det är sant vet jag inte. Jag håller med om det känns konstigt att se Steve som Stefano

  5. jag har också läst att han dog men varför tar man då in steve som han kan någon förklara det och varför det tar längre tid mellan avsnitten

  6. Den skådespelare som spelade Stefano gick bort för några år sedan. Det har stått i tidningarna så det är sant. Days slutar aldrig att överraska oss tittare och hittar alltid nya vägar när de gamla vägarna tar slut…det är det jag gillar med den här serien. Det händer alltid någonting nytt spännande hela tiden så man tröttnar aldrig på karaktärerna. De ändrar personlighet och skepnad hela tiden. Håller med om att det känns lite märkligt att se Steve som Stefano med tanke på att de var ärkefiender! Ironi på hög nivå att dessa två nu delar kropp! Stackars Keyla. Jag hoppas faktiskt att Steve ska återvända en dag som sitt riktiga jag, och återförenas med sitt livs kärlek.

Lämna en kommentar