Julies liv vilar i Gabis händer bokstavligen när hon tar kontroll över sin fiendes pacemaker med teknikens hjälp!

Svarta änkan

När den nyblivna änkan Gabi Hernandez gick med på att donera sin döda makes hjärta till Julie, blev familjen Horton djupt tacksamma för hennes generösa beslut. Gabi har gett deras älskade matriark den mest värdefulla gåva som finns – livet. Men de anar inte att hon kan ta det ifrån dem lika snabbt!

Gabi anser att poliskvinnan Lani Price bär ansvaret för hennes makes död. Stefan hamnade i skottlinjen när han försökte rädda sin efterlysta mamma och blev skjuten till döds. Lani lovar att det var en olyckshändelse och polisens interna utredning har även frikänt henne från alla misstankar om tjänstefel, men Gabi anser ändå att Lani sköt hennes make kallblodigt och det ska hon inte få komma undan med ostraffat. För att skipa rättvisa åt sin man, bestämmer hon sig för att hämnas och göra Lani lika olycklig som hon själv är. Innan Gabi godkänner hjärtdonationen, tvingar hon Lani att gå ner på knä och erkänna att hon inte förtjänar att vara lycklig. Lani är tvungen att ställa upp på den kränkande behandlingen, för att rädda livet på sin fästmans farmor.

Hjärtlös utpressning

Senare när hjärttransplantationen har genomförts visar det sig att Julie även behöver en pacemaker för att hjärtat ska fungera optimalt. Då ser Gabi sin chans att hämnas brutalt. Företaget som tillverkar pacemakern är ett dotterbolag till DiMera Enterprises, så Gabi kontaktar utvecklarna och ber dem att göra en viss justering i hjärtstimulatorn. Det är först efter att operationen är genomförd som Gabi avslöjar för Lani vad hon har gjort – och använder det i utpressningssyfte. Pacemakern är nu ansluten till en app i Gabis mobiltelefon, som hon kan använda för att sänka Julies puls ända ner till noll och därmed döda henne – eller höja den till max och orsaka ännu en hjärtinfarkt. Eller så kan hon göra ingenting och låta Julie leva ett friskt och långt liv med sitt nya hjärta. ”Julies liv vilar bokstavligen i mina händer”, förklarar den bittra änkan. Kravet för att Gabi inte ska använda appen är att Lani måste dumpa sin fästman Eli vid altaret under deras bröllop som ska gå av stapeln om några dagar och förnedra honom inför alla bröllopsgästerna. Sen kommer hon att leva ensam och olycklig, precis som Gabi anser att hon förtjänar! Lani blir helt förbluffad över den elaka utpressningen och vägrar först tro att Gabi har den makt som hon påstår. Gabi motbevisar henne genom att aktivera appen och höja Julies puls några nivåer. Till sin förskräckelse ser Lani hur den äldre damen blir andfådd och klagar över bröstsmärtor. ”Visst är tekniken fantastisk?” kommenterar Gabi hånfullt och väljer att återställa Julies pacemaker till normalläge så länge.

Lanis dilemma

Senare ber Julie att få träffa kvinnan som har räddat hennes liv, och tackar Gabi från djupet av sitt nya hjärta för hennes generösa uppoffring. Även Eli visar sin tacksamhet genom att bjuda Gabi till bröllopet. Lani är den enda som känner till Gabis elaka planer och nu är frågan om hon ska gå med på hennes hjärtlösa utpressning och överge mannen hon älskar vid altaret utan att kunna förklara varför – eller om Gabi ska verkställa sina illmariga hot och använda appen för att ta livet av Julie?

2 Comments

  1. Pingback: Prinsessa på vift! – Våra bästa år

  2. Pingback: Brudens omöjliga val! – Våra bästa år

Leave a Comment