Galet men sant – djävulen har tagit över Marlenas kropp igen och planerar att göra Salem till helvetet på jorden! Bara Doug vet sanningen.

En djävulsk comeback

Om du trodde att Marlenas demoniska förvandling förra veckan bara var en skojig Halloween-ploj och allt snart skulle bli som vanligt igen, så kan vi härmed bekräfta att så inte är fallet. Djävulen är verkligen tillbaka i Salem och har tagit kontroll över Marlena för att orsaka kaos igen. Det hela började med att gamle Doug hade minnesluckor och uppträdde märkligt. Demens och alzheimers var misstänkta diagnoser, men snart fick vi tittare erfara att han led av något helt annat och mycket värre. Under en terapisession med Marlena visade det sig att djävulen hade tagit Dougs kropp i besittning och nu gav sig till känna genom att visa sina kattgula ögon och kommunicera med sin mörka stämma. Enda sättet att rädda Doug var att låta den onde flytta in i Marlenas kropp igen och det är alltså precis vad som har hänt nu. Doug är den enda som vet vad som hände, men nu ligger han på sjukhus och är så omtöcknad att han inte kan berätta vad som hände. Inte för att någon skulle tro honom även om han gjorde det. Samtidigt är Marlena ute efter att tysta honom för gott och hur det går ser vi den här veckan på Playdays.

Historien upprepar sig

Samtidigt har Marlenas flirt med den mörka sidan på 90-talet blivit en stor snackis i Salem på grund av Johnny DiMeras planer på att göra en film av händelsen. Trogna tittare minns förstås vad som hände, men det är ett mörkt kapitel i seriens historia som våra vänner i Salem sällan eller aldrig brukar nämna. Men den nya generationen ungdomar blir fascinerade när de hör talas om “mormor Marlenas djävulsbesatthet” och försöker få klarhet i vad som egentligen hände – helt ovetande om att mormor har drabbats av samma åkomma ännu en gång och att historien är på väg att upprepa sig!

Lämna en kommentar