MÅNDAG 3 JUNI 2019・En onykter Maggie hamnar öga mot öga med Kristen – kommer någon att tro på henne? Kristen avslöjar målet med sin komplott och Wills symptom blir värre.

Kristen är odödlig

Vi har knappt hunnit smälta fredagens maskeradchock att “Nicole” som har återvände till Salem för några veckor sen i själva verket är Kristen DiMera. I dag bjuds vi på fler detaljer av den avancerade komplotten. “Jag är min fars dotter och precis som fenixfågeln reste jag mig ur askan”, förklarar Kristen och tillägger att hon är odödlig. Men eftersom folk i Salem är så långsinta och förmodligen skulle titta snett på henne om hon återvände som sig själv, efter allt kaos och förödelse hon har orsakat genom åren, så var hon tvungen att komma tillbaka som Nicole. Målet är att återförenas med sitt livs stora kärlek Brady Black. Den skeptiske Xander påtalar några brister i hennes plan: Brady har haft sexuella umgängen med både Kristen och Nicole genom åren, så risken är stor att han skulle märka skillnad. Och även om han inte gör det så skulle det bli “Nicole” som återförenas med honom, tills den dagen han skalar henne som en apelsin och upptäcker sanningen. Kristen avfärdar varningarna som struntprat. När hon känner sig redo ska hon visa sitt rätta jag och vid det laget är Brady så förälskad i henne att det inte spelar någon roll.

Vem ska tro på Maggie?

Maggies förfall är ett faktum och det är riktigt smärtsamt att se. Efter att Brady hittade henne däckad i soffan och hjälpte henne upp till sitt sovrum för att hon skulle sova ruset av sig, är hon på benen igen (knappt) och har fått tag i en flaska vodka. Hon blir avbruten av Sonny och lyckas inbilla honom att spritflaskan tillhör Brady, som måste ha fått ett återfall. Senare beställer Maggie en taxi och åker till Salem Inn för att konfrontera sin ärkefiende Kate. “Du har träffat min man bakom min rygg”, sluddrar Maggie och försöker provocera fram ett gräl. Kate tror att Maggies återfall beror på ångest för att hon inte skyddade Holly och föreslår att hon traskar vidare till Nicoles hotellrum istället. Nicole är den enda som kan ge henne syndernas förlåtelse. Kristen tror att det är Xander som knackar på dörren, så hon öppnar utan mask. Maggie får en chock när hon hamnar öga mot öga med Kristen, som snabbt smäller igen dörren, tar på sig Nicoles ansikte, öppnar igen och försöker inbilla Maggie att hon såg i syne. “Åk hem och sov ruset av dig” fräser “Nicole” och lämnar Maggie mer förvirrad än nånsin.

Jakten på serumet

Wills symptom blir bara värre. I dag minns han inte att Tom och Alice är hans förfäder och senare får han ett utbrott på Hope för att hon är ute på en dejt med Ted. För att kunna framställa ett botemedel åt Will, behöver läkarna få tag i formeln till doktor Rolfs serum. Rex letar bland anteckningar från sin tid som Rolfs lärjunge och hoppas att han ska hitta något användbart. □

Lämna en kommentar

E-postadressen publiceras inte.