Ben och Ciara besöker Oak Alley där Bo och Hopes kärlek spirade på 80-talet, men den vackra platsen bär på mörka hemligheter!

Gamla goda tider…

Ben och Ciaras smekmånad i New Orleans fick en händelserik start i specialserien Beyond Salem som du måste kolla in på Playdays om du inte redan gjort det, men nu fortsätter kärleksresan med ett besök på Oak Alley – platsen där kärleken spirade som mest mellan Ciaras föräldrar Bo och Hope på 80-talet. Kolla in det helt underbara klippet från 1984 i spelaren här ovanför ↑ där Bo och Hope leker ”Nord och syd” på plats i New Orleans. För plantaget Oak Alley finns på riktigt, med lummiga bersåer och trädgårdar och är en stor turistattraktion idag.

…men även en mörk historia.

Bo och Hope var så upptagna av att mysa med varandra att de förmodligen inte reflekterade över vilken mörk historia som faktiskt har utspelats på ställen som Oak Alley, med slaveri och mänskligt lidande. Det här blir Ben och Ciara upplysta om när de visas runt plantagen i onsdagens avsnitt den här veckan. ”För att gå framåt måste vi försonas med vårt förflutna”, påpekar den kloka turistguiden Ashleigh och tillägger att ”Om något bygger på elakheter och våld så finns det alltid under ytan och vi kan inte ignorera det.” Det budskapet berör Ben lite extra, med tanke på hans förflutna som seriemördare, och ger honom en tankeställare som han inte kommer att kunna släppa i första taget.

Lämna en kommentar

E-postadressen publiceras inte.