TORSDAG 13 DECEMBER, 2018 ・ En oväntad gäst avbryter bröllopet – ska Sonny och Leo bli äkta makar? Eric planerar sitt nya pappaliv, men en stor besvikelse väntar honom. Kayla förklarar vad som hände med Steve.

Äkta makar till sist

Sonny drar en lättnadens suck när Victor avbryter hans vigsel med Leo och hotar med att sätta stopp för vansinnet. Bröllopet tvingas ta en paus, medan familjen uppdaterar farbror Vic om vad som pågår – att Sonny måste gifta sig med Leo för att inte dömas till fängelse för mordförsök. När Victor inser att det här skulle drabba Titan, går han med på att låta tillställningen fortsätta. Till slut förklarar Sheila att de båda brudgummarna är äkta makar och kan förenas med en kyss, vilket Sonny undanber. När Leo antyder sina planer för bröllopsnatten, får Sonny nog och hotar med att tillbringa kvällen med Will istället. Victor stoppar honom och kräver att Sonny tar sitt ansvar nu. Familjeföretaget står på spel och Sonny måste göra allt han kan för att blidka sin nya make – och hålla sig borta från Will under tiden.

Varför går Sonny med på Leos krav? Freddie Smith förklarar:
“Sonny är extremt maktlös och det är även hans mäktiga familj. Det finns verkligen inget annat de kan göra. De förstår vad som står på spel och måste komma på ett sätt att bli av med Leo en gång för alla.”
Mer om tvångsbröllopet här »

Bostadsproblem löst

Eric ser fram emot sitt nya pappaliv med stor förväntan. Han behöver en större lägenhet nu när det är klart att Holly ska flytta till honom. När Will dyker upp och berättar att hans lägenhet är alldeles för stor och dyr nu när Paul har flyttat, kommer de överens om att Eric ska ta över kontraktet. Alla pusselbitar verkar falla på plats, men en stor besvikelse väntar runt hörnet.

Maggies nya beslut

Maggie läser brevet där Nicole uttrycker sin önskan att Chloe ska uppfostra Holly i händelse av hennes död. Ett skriftligt brev väger tyngre än Erics hörsägen, vilket gör att Maggie blir tvungen att ändra sitt beslut. Dessutom kan hon inte förneka att Chloe är en bra mamma och att det vore bäst för Holly att växa upp tillsammans med sin halvbror Parker. Hon bävar bara för att berätta den här nyheten för Eric. Hur ska han reagera? Chloe hoppas att han ändå vill vara en del av flickans liv.

Spirande romans

Samtidigt verkar en romans vara på väg att spira mellan Eric och Sarah. När Sarah får ett telefonsamtal från sin chef på sjukhuset i Chicago, ställs hon inför ett svårt beslut – att stanna i Salem eller inte. Det råder inga tvivel om vad Eric tycker. Men paret får annat att tänka på när Maggie stoppar dem på torget och har något viktigt att berätta. “Det gäller ett brev som Nicole skrev åt Chloe.”

Vad hände med Steve?

Tripp är lika förundrad som vi över att Steve försvann ur serien lite hastigt och lustigt för några månader sen, med den bristfälliga förklaringen att han var anklagad för spionage. I dag hör Steve av sig till sin fru, som får tråkiga nyheter – han kommer inte hem. Kayla förklarar för Tripp vad det egentligen handlar om. Stefan DiMera fifflade med Steves ögonprotes för att få tillgång till hemlig information, vilket medförde att Steve blev stämplad som dubbelspion och hamnade i fängelse. Nu försöker han reda ut situationen och rentvå sitt namn, men Kayla tror att det finns en annan anledning till att han vägrar komma hem – att han inte kan förlåta henne för den svekfulla uppgörelsen med Stefan som orsakade den här röran. □

Lämna en kommentar