MÅNDAG 14 JANUARI, 2019・Jack får reda på en mörk hemlighet från sitt förflutna, Stefan blir gripen för landsförräderi och Ciara får anledning att tvivla på sitt förhållande med Ben.

Inte okej

Hope har försökt övertyga sin dotter i månader om att hennes kille Ben Weston är farlig – och nu verkar hon få vatten på sin kvarn. Gabi Hernandez har avslöjat i polisförhör att Ben kidnappade henne från Kiriakis herrgård på julafton och överlämnade henne till sin tyranniske chef. När Ben varken förnekar eller bekräftar att det är sant, börjar Ciara tvivla på deras förhållande. När Hope har gått, kräver hon en ärlig förklaring. Ben erkänner till slut att han gjorde det som Hope påstår, men tillägger att varken han eller Stefan skadade Gabi på något sett. Ingen skada skedd, anser han. Ciara håller verkligen inte med. Faktum kvarstår att han frihetsberövade en kvinna – och om Gabi hade gjort motstånd så hade han varit tvungen att använda våld. Våld mot kvinnor är ett rött skynke för Ciara, eftersom hon själv är ett våldtäktsoffer. Hon kan inte acceptera det här och nu riskerar deras romans att vara historia innan den knappt har börjat.

Hope kohandlar

Samtidigt blir Stefan gripen för landsförräderi på order av FBI och tagen till polisstationen på förhör. Hope passar på att försöka kohandla med Stefan. Om han ger henne information om sin lakej Ben Weston, ska hon hjälpa honom att slippa åtal. Stefan genomskådar Hopes avsikter. Han vet att Ben dejtar hennes dotter och att det bara handlar om det. Dessutom anser han sig vara oskyldig och är säker på att bli rentvådd, så det blir ingen uppgörelse.

Xander flyttar in

Xander dyker upp hemma hos farbror Victor och erbjuder en värdefull present – ett USB-minne med hemlig företagsinformation om DiMera Enterprises som skulle ge Titan möjlighet att knäcka sin rival. Gåvan är förstås inte gratis. Xander kräver att Victor utser honom till Titans nya VD som tack! Victor fnyser åt det orimliga kravet, men är samtidigt mycket intresserad av USB-pinnen. Xander låter honom tänka på saken, medan han flyttar in till sitt gamla rum i herrgården.

Jacks mörka sida

Eve är nära att lyckas förföra Jack till sängs, men han drar sig undan och inser att det vore ett misstag. Alla motstridiga uppgifter från sina ex-fruar gör honom förvirrad och han går ut för att hitta svar på sina frågor. Senare träffar han Kayla på puben, som presenterar sig som hans svägerska. När Jack börjar ställa frågor om deras relation blir stämningen spänd. Han får en chock när Kayla avslöjar en mörk händelse från det förflutna – att Jack har våldtagit henne. Det hände när de var gifta och hon var otrogen med hans bror Steve, som är hennes nuvarande make. Hon lugnar dock Jack med att han blev en mycket bättre man på senare år och att de kunde lägga den tråkiga händelsen bakom sig. Samtidigt får Jennifer ovälkommet besök av Eve, som antyder att hon och Jack har haft sex – och att hon kommer att bli den nästa fru Jack Deveraux. Jennifer ryser vid bara tanken och inser att hon måste lägga in en högre växel för att vinna tillbaka sitt livs stora kärlek innan det är för sent! □

Lämna en kommentar

E-postadressen publiceras inte.