SMYGTITT・Rafe hamnar i en svår situation när Jordan ber honom att ta hand om hennes (hittills okända) barn!

Jordans terrorvåg

Tidigare i våras gjorde Rafes gamla flamma Jordan Ridgeway en oförglömlig återkomst till Salem. På kort tid lyckades hon röva bort ett litet barn, droga Kate, kidnappa Ciara, orsaka en mordbrand – och snärja sin bror för alla brotten. Galna Jordan var nämligen övertygad om att Ben fortfarande hade mord i sinnet och skulle skada fler offer om han inte hamnade i fängelse och ansåg därför att hon gjorde en god gärning. När sanningen till slut avslöjades, kom det fram att Jordan hade varit med om en bilolycka för ett år sedan som utlöste plågsamma minnen av att hon hade orsakat sin egna mammas död när hon var barn, vilket ledde till ett psykologiskt sammanbrott. Eftersom Jordan var så i dåligt mentalt skick att hon inte kunde ställas inför rätta, blev hon istället dömd till sluten psykiatrisk vård på mentalsjukhuset Bayview.

Hemligt barn

Sedan dess har vi inte sett eller hört något från Jordan, men i fredagens avsnitt fick Rafe ett telefonsamtal med alarmerande nyheter. Jordan har övermannat en sjuksköterska och försökt rymma från Bayview. Personalen var tvungen att söva henne för att hon inte skulle skada sig själv och andra. Eftersom Rafe är den enda person som Jordan litar på, blir han ombedd att besöka sin gamla flickvän på anstalten och försöka lugna ner henne. Han tror knappt sina öron när Jordan plötsligt ber honom om en tjänst – att hämta hennes hittills okände son David från Kalifornien.

Rafe tvivlar

”Jordan är uppenbarligen inte vid sina fulla sinnens bruk” förklarar Galen Gering (Rafe) för tidningen Soap Opera Digest. ”Så Rafe är skeptisk till att det här stämmer. Det är möjligt, men kan hon göra det här för att manipulera honom? Han undrar varför hon skulle säga det här om det inte vore sant och i slutändan väljer han att tro på henne. Det intressanta är att trots allt som Jordan har gjort, så känner hon och Rafe en samhörighet. Hon är personen som hjälpte honom att komma på fötter, bokstavligen, under en svår period. Hon har förstås gjort saker mot folk som Rafe bryr sig om, så det kan bli knepigt.”

Problem i äktenskapet

Rafe åker hem till Hope och berättar om Jordans begäran – och att han tänker lämna stan. ”Han inser att det här inte är lägligt nu” erkänner skådisen. ”Han var nyss bortrest för att hjälpa Samis grabb. Nu har han en annan ex-kärleks barn att ta hand om. Det är inte så bra mellan Rafe och Hope, men han känner ett visst ansvar för Jordan eftersom hon inte har någon annan som kan hjälpa henne.” Föga förvånande är Hope inte alls glad åt sin mans senaste räddningsuppdrag. ”Han vet innerst inne att det är rätt sak att göra och han hoppades att hon skulle vara mer mottaglig för det.” När Hope säger att hon behöver honom där, säger Rafe snäsigt att Ted kan hjälpa henne att hålla ställningarna. ”Hon har umgåtts så mycket med Ted trots att Rafe inte litar på killen eller anser att han har goda avsikter.” Det hela leder till ett gräl och Hope berättar att Ted inte kommer att stanna kvar, eftersom han ska säga upp sig från tjänsten som åklagare. När stämningen är som sämst mellan dem, väljer Rafe att göra sorti. ”De tacklar situationen från två helt olika perspektiv och ingen av dem kommer att låta sig övertygas” konstaterar Gering. ”Rafe känner sig skyldig att hitta det här barnet och ta hand om det.”

Här kommer David

Innan veckan är slut återvänder Rafe hem med Jordans son, som heter David. ”Han kommer till polisstationen och Hope är där – med Ted” förklarar Gering. ”Rafe säger typ ’Jaså, han är fortfarande här. Så chockerande’ och ännu ett gräl utbryter. De skulle gräla om vad som helst vid det här laget” påpekar Gering. ”Rafe vet att det inte är bra mellan dem, men han gör det för Jordans skull och det här barnet borde inte vara orsaken till att han och Hope splittras. Sånt är livet bara. Frågan är vad problemet egentligen är.” En annan fråga är – vem är pappan till Jordans barn? □

En kommentar

  1. Låt mig gissa. Rafe är pappan till Jordans barn. Eller???

Lämna en kommentar