HÄLSOKRIS・Julie drabbas av en hjärtinfarkt, men Gabi tror att hon fejkar och lämnar henne för döden!

Julie skräder inte orden

Vi är vana att se Julie Williams som en av Salems mest hetlevrade och frispråkiga damer sedan över 5o år tillbaka i tiden – men nu riskerar hon att gå ett grymt öde till mötes. Det hela börjar på restaurangen Doug’s Place i fredagens avsnitt när Julie är på ett strålande humör efter beskedet att Chloe Lane har lämnat stan och hon därmed kommer att få driva restaurangen helt själv. ”Tack gode Gud jag är äntligen fri!” utbrister en överlycklig Julie, vilket får hennes barnbarn Eli att reagera. Att citera Martin Luther King för att uttrycka skadeglädje anser han inte vara lämpligt. Hans farmor har en tendens att uttrycka sig på ett sätt som kan uppfattas som kränkande och rasistiskt. Inte minst när hon pratar illa om Gabi Hernandez och kallar henne öknamn som ”chiquita” och andra etniska förolämpningar. Julie blir djupt sårad av hans kritik, eftersom hon inte alls anser sig vara främlingsfientlig. Hon är bara en dam av den äldre generationen som inte förstår att den runda sötsaken heter ”chokladboll” nu för tiden och inget annat. Julie upplyser sitt barnbarn om att hon marscherade i medborgarrättsrörelsen på 60-talet för att svarta och vita medborgare skulle ha samma rättigheter. Men tydligen har hon inte riktigt hängt med i svängarna och förstår vad som är passande att säga och inte. Julie ber om ursäkt och lovar bättring.

En hjärtlig attack

Senare samma dag uppstår en möjlighet för Julie att be om ursäkt, när hon träffar sin gamla ärkefiende Gabi på stan. Sammankomsten slutar dock i ännu ett gräl och känslorna blir så upprörda att Julie kollapsar på marken i en hjärtinfarkt (se videon längre upp på sidan om du är inloggad.) Gabi tror att Julie bara fejkar så hon går därifrån och lämnar damen åt sitt dystra öde.

Det här händer nu

Den här veckan kommer räddningen när Ciara och Ben hittar Julie medvetslös på marken efter att ha drabbats av en hjärtinfarkt. ”Ciara är lite för panikslagen för att förstå vad som händer eftersom hon har en så känslomässigt stark relation till Julie”, förklarar Victoria Konefal till tidningen Soap Opera Digest. ”Så Ben tar över och ger Julie hjärt- och lungräddning för att hålla henne vid liv i väntan på ambulansen.” Senare när Julie kämpar för sitt liv på sjukhuset, minns hon galet med Gabi i samband med hjärtinfarkten och kläcker ur sig att ”Hon lämnade mig för att dö” till chockade läkarna Kayla och Sarah. Samtidigt letar Ciara rätt på sin mamma och morfar, som kommer till sjukhuset och får den dåliga nyheten att Julie inte kommer att överleva utan ett nytt hjärta och tyvärr är hon för gammal för att genomgå en transplantation. ”Det uppstår en ofrånkomlig känsla av hjälplöshet”, säger Konefal när hon beskriver familjens reaktion. ”Det är en väldigt komplicerad situation och fylld med så mycket förtvivlan.” Men trots de dystra omständigheterna försöker Ciara, Hope, Doug och Eli hålla hoppet uppe. ”De vill förstås tänka positivt, för det är det enda man kan göra i en sån situation. Julie är en kämpe och de vet att hon inte kommer att ge upp så lätt.”

En levande legend

Susan Seaforth Hayes är den skådis som har varit med längst av alla i serien. Förra året firade hon 50 år som Julie Williams – en rollfigur som hon har spelat ända sedan 1968.

Julies ovänskap med Gabi började för fem år sedan när Gabi slog ihjäl hennes systerson Nick Fallon med en sten. Julie trodde aldrig på att Nick hade försökt våldta Gabi och att hon dödade honom i självförsvar. För något år sedan upptäckte Julie att Gabi hade iscensatt en avancerad komplott för att driva Abigail till vansinne och det ledde till en bitter konfrontation där Julie ramlade i en trappa och var nära att dö. Nu är Julie nära döden igen och Gabi är inblandad även den här gången! □

Lämna en kommentar