FREDAG 12 APRIL 2019・Jack och Eve samlar till torgmöte för att avslöja Haleys skenäktenskap, men allt går inte som planerat. Rafe kommer hem med Jordans barn och Hope börjar tvivla på deras äktenskap. Sheila försöker hjälpa Abe med hans valkampanj.

Kan äktenskapet räddas?

Rafe kommer hem till Salem igen och har med sig en liten David som han hittade i Kalifornien. David är cirka sex månader gammal och enligt personbeviset är Jordan Ridgeway hans mamma. Fadern är okänd. Hope vill ringa socialen och se till att barnet placeras i fosterhem, men Rafe säger bestämt nej. Han lovade Jordan att inte gå den vägen, eftersom det skulle göra det nästintill omöjligt för henne att få tillbaka sin son sen när hon är mentalt frisk. Hope förstår att Rafe känner ett ansvar för sin ex-flickvän, vilket hon har svårt för att uppskatta. “Varför betyder vissa löften mer för dig än andra?” undrar hon och tillägger att “Så fort jag vänder ryggen till, springer du till en före detta.” Rafe vet hur det känns, för så fort han vänder ryggen till, springer hon till Ted Laurent. Det är tydligt att Hope och Rafe har hamnat i ett dödläge. “Jag älskar dig verkligen” lovar Hope. “Men jag vet inte om jag vill stanna kvar i äktenskapet.” Hon går till Doug’s Place och försöker bearbeta sina känslor med hjälp av ett glas vin, när Ted dyker upp och överraskar henne med en kyss – som hon inte drar sig undan från. Innebär det här slutet för Rafe och Hope?

David får polisbarnvakt

Under tiden får Eli och Lani i uppdrag att vara barnvakt åt lille David – samma namn som de hade tänkt döpa sitt dödfödda barn till. Lani blir nästan överdrivet förtjust i pojken när hon håller honom i sin famn och blir därför bara glad när Rafe ber dem att passa honom en stund till, medan han åker till Bayview och berättar för Jordan att han har hittat hennes son.

Välkommen till torgmöte

Tripp och Haley har bestämt sig för att deras bluffbröllop ska gå av stapeln redan i morgon, för säkerhets skull. De anar inte att mycket kan hinna hända innan dess – särskilt eftersom Jack och Eve kallar sina supporters och media till ett torgmöte för att göra ett stort avslöjande. Meningen är att de ska offentliggöra inspelningen där Tripp erkänner att äktenskapet med Haley bara är en bluff för att hon ska få uppehållstillstånd. I väntan på att mötet ska börja, tar Jennifer sin ex-man åt sidan och meddelar att hennes tidningen öppet kommer att stödja Abe Carvers kandidatur. Jack bemöter nyheten med sina vanliga argument, förutom att han även uttrycker oro för att JJ blir utnyttjad i situationen med Haley. Jennifer blir positivt överraskad över att Jack faktiskt verkar bry sig om deras son. Det är första gången hon ser en glimt av den gamla Jack bakom den hänsynslösa fasaden.

Tekniska problem

Till slut är det dags för torgmötet att börja. Tripp och Haley kommer dit med avsikten att visa upp sig som ett äkta par, medan Claire sållar sig till publikmassan med Jack-supportrar som skanderar “Skicka tillbaka henne till Kina” eftersom hon ska spela “den ilskna ex-flickvännen.” Vilket hon förstås inte har svårt för. Jack tar plats vid podiet och möts av applåder och hejarop. Men när Eve ska avslöja anledningen till mötet och spela upp Tripps erkännande, uppstår tekniska problem. Eve upptäcker till sin förskräckelse att ljudfilen är borta. Mötet riskerar att bli en katastrof, eftersom alla förväntar sig ett stort tillkännagivande, så Eve bestämmer sig för att ge dem ett annat sådant. “Med Abe Carvers kampanj får ni ett falskt äktenskap, men vi ska ge er ett äkta. Jag kan med glädje berätta att Jack och jag ska gifta oss” utbrister hon, medan en chockad Jack försöker hålla god min. För att inte tala om Jennifer, som inser att hon håller på att förlora sitt livs stora kärlek för evigt! □

Lämna en kommentar