ONSDAG 29 MAJ 2019・JJ och Haley tar skydd i familjen Hortons stuga på Smith Island. Hope tvingas lämna över stafettpinnen till sin efterträdare, som direkt fattar kontroversiella beslut. Lani erkänner att hon ljög och Ben ertappar Claire med att elda upp Tripps kläder.

Världens mest kända gömställe

Familjen Hortons stuga på Smith Island är det perfekta tillhållet när man vill gömma sig för någon och i dag får stugan nya ockupanter. JJ och Haley lyckas smita sig ombord på färjan till ön obemärkta, trots förskräckligt fula sommarkläder som snarare borde ha dragit uppmärksamhet till sig än att avleda den. Här kan de gömma sig så länge, innan de rymmer över landsgränsen till Kanada och påbörjar sina nya liv med falska identiteter. JJ hittar några gamla konservburkar med bönor och korv som får duga till att mätta deras kurrande magar. Han har tagit kontakt med sin gamla pundarkompis Rory, som ska fixa nya identiteter till dem. Trots den pressade situationen infinner sig ett lugn och känslan av att allt ska ordna sig, eftersom rymlingarna trots allt har varandra.

Avskedad i SMS

Samtidigt kommer Hope och Eli till motellrummet där rymlingarna gömde sig senast och möts av… Tripp – som hävdar att han inte har sett eller hört något och han vet ingenting. Hope förstår att han ljuger och egentligen är hon tvungen att tvinga med honom på förhör, men ett oväntat SMS blir Tripps räddaren i nöden. Hope får veta att hon är entledigad från sin tjänst som polismästare med omedelbar verkan. Därför har hon ingen befogenhet att fatta några polisiära beslut och Tripp kommer undan.

Eve tar över

På torget är känslorna upprörda efter att Jack har presenterat sin fru som Salems nya polismästare. Vår favoritreporter Jennifer höjer rösten och ifrågasätter Eves kvalifikationer. “Är det inte mer troligt att Eve skulle begå ett brott än att förhindra ett?” undrar hon kaxigt och tillägger att Jack måste ha förlorat det lilla förstånd han hade kvar. Men det finns inget att göra åt saken. Jack är den nya borgmästaren och hans beslut är lag. När Hope kommer tillbaka till polisstationen möts hon av det chockerande beskedet och tvingas lämna över tjänstevapen och sin polisbricka till sin efterträdare under förnedrande former. “Finns det nåt jag kan göra?” undrar Eli oroligt. “Ja, ditt jobb”, svarar Hope. Det tunga ansvaret att skapa ordning i kaoset hamnar alltså på Eli som vanligt. Eve klargör bestämt att två polisärenden är prioriterade just nu – Haley Chen ska hittas och gripas, och mördaren Ben Weston ska låsas in – oavsett om det finns bevis eller inte. Kusinerna Hope och Jennifer varandra med ett glas vin på puben och hoppas att JJ och Haley har lyckats ta sig så långt ifrån Salem som möjligt, ovetande om att de bara befinner sig en skärgårdstur bort.

Tvättäkta galenskap

“Vad gör du?” undrar Ben när han kommer till loftvåningen och avbryter Claire från att göra en majbrasa med Tripps kläder. Claire försöker rädda situationen och spelar oskyldig, men blir nervös när Ben ber att få titta på den omtalade tändaren som riskerar att fälla honom för en mordbrand han inte har begått. Claire hävdar att hon har slängt tändaren, för att inte bli frestad att röka igen. Senare när Tripp kommer hem, har Claire lyckats samla sitt lugn och viker ihop hans kläder. Tripp fräser att tvätthjälp inte på något sätt kompenserar Claires svek mot Haley och hädanefter tvättar han sina kläder själv. □

Lämna en kommentar

E-postadressen publiceras inte.