Jacks återkomst rör upp ilskna känslor. Abe får veta att han har en motståndare i valet till borgmästare. John och Marlena bär på en hemlighet.

Daniel är precis på väg att föreslå för Jennifer att de borde flytta ihop, när han blir avbruten av att hennes exmake gör en störtdykning från ovan och rakt ner i en tårta som står placerad bredvid dem. Jennifer kan knappt tro sina ögon när hon ser Jack efter alla dessa år. Han försöker förklara sig, men får inte en syl i vädret när Jennifer förbannar honom för att vara ett egoistiskt svin som svikit sin familj! Jack blir förvånad när han får veta att Jennifer har lyckats ta ut skilsmässa i hans frånvaro. Abigail får ett känslosamt utbrott när hon ser sin pappa. Jack får ta emot skällsord från alla håll, men han klargör bestämt att han inte tänker överge sin familj. ”Det har du redan gjort,” muttrar Daniel. Stämningen blir så upprörd att Chad måste ta Abigail därifrån för att lugna ner sig, och Daniel gör detsamma med Jennifer.

Jacks återkomst känns som ett fiasko och han går till baren för att dränka sina sorger. Där träffar han någon som åtminstone verkar lite glad över att se honom – hans syster Adrienne. Men efter ett par kramar och tårar, kräver även hon en redogörelse över vart han har varit och varför han övergav sin familj.

Det nya torget är inte den enda stora händelsen i Salem just nu. Det är valår och en ny borgmästare ska utses. Nuvarande borgmästare Abe Carver planerar att offentliggöra sina avsikter att behålla uppdraget i fyra år till, och eftersom det inte finns någon motståndare som kandiderar, så känns det ganska självklart att han får sitta kvar. Lexie stöttar sin make till hundra procent och hyllar hans bedrifter i ett storslaget tal till folket. Publiken applåderar och verkar vara nöjda med sin borgmästare, utom DiMera-klanen EJ, Stefano och Kate, som suckar och rullar på ögonen när Lexie berättar att hon ska jobba med sin makes valkampanj. Plötsligt reser sig EJ upp och går fram till podiet, där han ber om folkets uppmärksamhet. Inför den chockade publiken meddelar han att Abe har en motståndare i valet ändå – han själv har för avsikt att kandidera till borgmästare!

John och Marlena antyder att deras återkomst till Salem inte bara handlar om att träffa nära och kära. De bär på en tråkig hemlighet som de vet att de måste berätta, men de vill inte förstöra den glada feststämningen ännu. Samtidigt får Rafe ett telefonsamtal från någon som ger honom order att göra något mot hans vilja. I nästa avsnitt får vi veta exakt vad det är som pågår!

Lämna en kommentar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *