TISDAG 28 MAJ 2019・Jack tillträder som Salems nya borgmästare och fattar ett oväntat beslut som riskerar att vända upp och ner på tillvaron i Salem. JJ och Haley planerar att rymma till Kanada. Claire blir hämndlysten när hon inser att hon har förlorat Tripp.

Jack infriar ett vallöfte

Salem vaknar upp till en ny dag – och en ny verklighet med Jack Deveraux som tillträdande borgmästare. Jack har bestämt sig för att infri ett vallöfte redan sin första dag – att tillsätta en ny polismästare. Han knackar på hemma hos Rafe och erbjuder honom tjänsten. Rafe är tyvärr inte intresserad av att jobba åt någon maktgalen tyrann och väljer att tacka nej till erbjudandet. Ciara blir förvånad när Rafe berättar att han och Hope inte kunde lösa sina äktenskapliga problem och har tagit ut skilsmässa. Ciara har alltid kommit bra överens med Rafe och kommer att sakna honom som styvpappa. Hon ber honom att låta Ben träffa sin systerson och skapa en relation med honom. Till Rafes stora förvåning, berättar Ciara att hon kom förbi härom dagen för att prata om det, men Lani påstod att David var sjuk och inte kunde gå hemifrån – trots att hon och Ben senare såg Rafe och Lani lämna puben med barnvagnen. Det är uppenbart att Lani ljög och nu blir hon tvungen att förklara sig.

Ben ligger risigt till

Eve kokar av ilska när hon ser Ben på stan och förstår inte hur han kan gå lös efter att ha dödat tre personer – inklusive hennes dotter. Ben försöker lugna ner den hetsiga stämningen och föreslår att de försöker samexistera, men Eve hotar med att använda sin makes politiska makt för att göra det som polisen misslyckades med – att sätta dit honom för fjolårets stugbrand. Eve ger Ben en oprovocerat örfil så att han stupar i rabatten, innan Jack dyker upp och sliter bort sin ilskna fru. “Det här är trakasserier” anser Ben, men Jack ryter bara åt honom att försvinna. Senare är det dags för den högtidliga ceremonin där Jack svär en ed och officiellt tillträder som Salems nya borgmästare. I ett tacktal till sina väljare avslöjar han sin första åtgärd – tuffare tag mot brottsligheten genom att tillsätta en ny polismästare: Eve Deveraux!

Nytt liv i Kanada

Våra rymlingar JJ och Haley vaknar upp på okänd ort och planerar nästa steg i deras flyktplan. Tullkriminalen är dem på spåren och paret inser att de måste ta sig över gränsen till Kanada för att få lugn och ro. Haley blir rörd till tårar när JJ lovar att aldrig lämna henne. Trots att de knappt är ihop, är han beredd att vända ryggen åt sitt liv i Salem och påbörja ett nytt med Haley i Kanada. Men de behöver kontanter, så JJ skaffar en kontantkortstelefon som inte kan spåras och kontaktar Tripp för att be om hjälp. När Eli frågar Tripp om han har hört av sina vänner, ljuger han och säger nej. Men senare verkar ett inkommit tips från allmänheten leda Eli och Hope på rätt spår och de dyker upp vid motellet där rymlingarna befinner sig.

Claires heta hämnd

Claire är bedrövad efter att ha förlorat Tripp för gott. Hon vänder sig till Eve och kräver hjälp – eftersom “alltihop är Eves fel.” Senare gör Claire ett desperat försök att vinna tillbaka Tripp, men han avfärdar henne ilsket och upprepar att förhållandet är avslutat. Han kan inte förbjuda henne från att flytta tillbaka till loftvåningen, men då kommer hon att dela lägenhet med en man som hatar henne. När Claire blir lämnad ensam övergår hennes ilska i vansinne. “Ingen lämnar mig ostraffat”, fräser hon för sig själv och dränker Tripps kläder i tändvätska. Hon är precis på väg att fjutta på när Ben dyker upp bakifrån och undrar vad som pågår! □

Lämna en kommentar

E-postadressen publiceras inte.