TISDAG 19 OKTOBER 2021 • John befarar att Johnnys filmplaner ska locka tillbaka ondskan till Salem, men anar inte att det redan är för sent! Lani ger Paulina sin välsignelse att gifta sig med hennes pappa – på ett villkor.

Mörk släkthistoria

När vi växer upp inser vi att världen kan vara en grym plats och att våra föräldrar inte är perfekta, men när Salems unga generation skrapar på ytan i deras släkthistoria gör de mer fasansfulla upptäckter än så. Allie kan inte tro att hennes älskade mormor var besatt av djävulen för 25 år sen och nu vänder hon sig till John för att få en dementi. Det får hon först, men sen inser John att han inte kan undanhålla sanningen för henne och erkänner att det ofattbara är sant. ”Djävulen ville använda en ren och god person som sitt redskap för att förvandla Salem till helvetet på jorden”, förklarar han, och ryser vid tanken på alla människor som kom till skada och nästan dog under Marlenas tid som besatt. Han beskriver det som en kamp mellan gott och ont och ”i slutändan var det vår kärlek som räddade henne”, och skickade tillbaka djävulen till helvetet där han hör hemma. Nu befarar John att ondskan kan frestas att komma tillbaka om inte Allie kan övertala sin bror att välja ett annat manus. Det blir nog svårt, för Johnny är helt såld på idén att göra en uppföljare till Exorcisten, fast med hans egna mormor i huvudrollen. Chanel har inte sett den gamla skräckklassikern, så Johnny föreslår en filmdejt i kväll och lovar att hålla henne i handen om hon blir rädd.

Marlena besatt igen

Johns farhågor visar sig vara helt korrekta, men de kommer lite för sent. För att rädda Doug från djävulens onda krafter, tvingas Marlena öppna sin själv och släppa in honom i sig själv istället. Julie får panik när hon klampar in på Marlenas kontor och hittar sin make medvetslös på golvet. Medan läkarna tar hand om Doug, hävdar Marlena att hennes patient bara kollapsade mitt under deras samtal och hon kan inte förklara varför. Senare vaknar Doug och ger sin fru en kryptisk varning: ”Han lämnade mig och gick in i henne.” Självklart förstår inte Julie vad han menar, men det gör vi tittare när Marlena samtidigt kommer hem och ger John en kram, samtidigt som hon bakom hans rygg visar sina gula demoniska ögon!

Präst på låtsas

I dagens avsnitt säger John att det var ”kärleken” som räddade hans Doc från ondskan för 25 år sedan. Faktum är att John trodde att han var en katolsk präst och därför kunde driva ut demonen från Marlenas kropp med en exorcism. Senare skulle det dock visa sig att han aldrig var prästvigd. Det var bara en täckmantel som prinsessan Ginas kumpan när de begick konststölder. Det borde därför ha varit omöjligt för honom att utföra en exorcism, men det var ju tur att djävulen inte brydde sig om skillnaden!

Nästa avsnitt
✓ Philip bjuder Chloe på en picknick i det gröna.
✓ Victor ger Brady i uppdrag att förföra Chloe.
✓ Ava avslöjar Gabi och Jakes komplott.
✓ Abigail och Gwen försöker reda ut det som hände.

Lämna en kommentar

E-postadressen publiceras inte.