KLASSIKER • Djävulen är tillbaka i Salem! Friska upp minnet med en tillbakablick på Days-klassikern när Dr. Marlena Evans inte riktigt var sig själv.

Possession 2.0

”Var mormor Marlena besatt av djävulen?” utbrast unge Johnny DiMera i fredagens avsnitt när han läste igenom Wills manus till sin kommande film om Samis liv. Ja, det är galet men sant – Marlena var faktiskt besatt av djävulen i mitten av 90-talet och om du följer de sprillans nya avsnitten på Playdays så vet du att historien är på väg att upprepa sig igen! Vare sig du är en nytillkommen tittare som önskar lite bakgrundsinformation, eller en gammal trotjänare som behöver friska upp minnet, så bjuder vi på ett kusligt videoklipp här ovanför ↑ och en snabbsummering av det som hände för 25 år sedan när ? kom till Salem!

Nattens drottning

Vårt älskade radarpar John och Marlena hade äntligen återförenats 1993 efter flera misslyckade försök av Kristen att hålla dem åtskilda, men de anade inte att den ondskefulle Stefano DiMera hade byggt en hemlig passage till Marlenas sovrum genom en garderob, vilket gjorde det möjligt för honom att besöka sin ”Nattens drottning” när hon sov. Han började droga Marlena för att göra henne mottaglig för sina närmanden, men råkade samtidigt öppna upp hennes själ för något helt annat.

Vem är sabotören?

Invånarna i Salem förstod att det fanns en galning ibland dem när kyrkan blev vandaliserad, julgranen på torget brann upp och barns julklappar blev stulna, men ingen anade förstås att det var den respekterade och älskade psykologen Marlena Evans som låg bakom dessa illdåd. Vi såg henne drabbas av yrselattacker, vakna av att hennes säng skakade och att hon svävade ovanför den, till synes helt tyngdlös. När hennes möbler började förflytta sig av sig självt, blev Marlena skadad och tuppade av. När hon vaknade upp på sjukhuset hävdade hon att någon varit i hennes lägenhet, men vågade inte säga vem. När hon senare kom hem kommunicerade djävulen med henne och lovade att John inte skulle vinna den här kampen mellan gott och ont. Vid ett tillfälle greppade Marlena tag i en sax och tänkte hugga John, men hon lyckades återta kontrollen över sin kropp innan något hemskt hann hända.

Mardevil röjer loss

Under tiden som Marlena var demonbesatt såg hon till att en ljuskrona ramlade ner på Bo och Billies bröllop och var nära att skada brudparet. Hon kidnappade Kristen, slet av henne sina kläder, målade pentagram på hennes kropp och kedjade fast henne vid altaret i kyrkan. Djävulen lyckades även förvandla Marlena till en svart panter, och till Kristen för att försöka förföra John. En kväll när Stefano besökte sin ”drottning” mitt i natten, var hon nära att strypa honom till döds. Hon låste även in John, Tony DiMera och Kristen i kyrkan och tände eld på den, för att låta dem brinna till döds.

Exorcismen

Till slut insåg John och gänget vad som pågick med Marlena och de tog hjälp av en präst för driva ut demonen ur hennes kropp med en exorcism. Den luriga djävulen låtsades att proceduren lyckades, men hade fortfarande full kontroll över Marlenas kropp och förvandlade sig till ett monster som gick till angrepp mot Stefano och slängde honom från balkongen. Ett nytt exorcismförsök verkade kosta Marlena livet, men när John besökte hennes kropp på bårhuset vaknade hon till liv och försökte döda honom. Under den sista striden gick John med på att offra sin egna själ för att rädda Marlenas. Till slut lyckades John, med Guds hjälp, driva ut djävulen från Marlenas kropp och skicka tillbaka honom till helvetet där han hörde hemma.

Alla kunde dra en lättnadens suck när Marlena blev sig själv igen. Men som man brukar säga – ondskan dör aldrig, och nu 25 år senare är djävulen tillbaka i Salem för att få revansch! Vad ska han hitta på för otyg den här gången? ?

Lämna en kommentar

E-postadressen publiceras inte.