TISDAG 11 DECEMBER, 2018 ・ Julie blickar tillbaka på sina 50 år i Salem. Lucas tar farväl och lämnar stan. Will och Sonny försöker slingra sig undan Leos utpressning.

50 år i Salem

I dag är en väldigt speciell dag för Julie Williams – krutgumman som vi älskar och känner som Hopes styvmamma och syster. Det är nämligen exakt 50 år sen Days-legenden Susan Seaforth Hayes tog sig an rollen, i samband med Julies återkomst till Salem. Året var 1968 och Julie lyfte telefonluren (en stor och klumpig sak med knorrsladd förstås) och slog en signal till sina morföräldrar Tom och Alice Horton i Salem, för att kolla om det var okej att hon kom hem och firade jul med familjen. Så varför var det ingen självklarhet då? Tydligen hade Julie blivit tvungen att lämna stan efter att ha blivit gravid och adopterat bort sin son David. Ingen stor sak i dag, men 1968 var det rena dödssynden för en ogift ung flicka att bli gravid.  Julie minns den skamliga situationen och bjuder oss på en autentisk tillbakablick, som serien har lyckats rota fram från arkivet. Trevligt.

Nostalgi när Julie (t.v.) slog en signal till sin mormor 1968.

Olaglig julmistel

Samtidigt lackar det mot jul även i Salem. JJ och Eli är på plats hos familjen Horton och hjälper Doug att kånka ner lådorna med julpynt. Den traditionsenliga upphängningen av julgranskulorna med allas namn på sparar vi förstås till juldagen, men Lucas får lov att hänga upp sin kula redan nu, eftersom han är på väg att göra sorti från stan. En julmistel i varje dörrkarm är ett måste för den obotliga romantikern Julie, men alla får sig ett gott skratt när det visar sig att hon har råkat köpa en kvist cannabis istället från ett tvivelaktigt marknadsstånd. Familjen Horton har en extra festlig jul att vänta sig alltså!

Ingen utväg

Desto sämre stämning är det i Kiriakis herrgård, där Will och Sonny försöker snirkla sig ur Leos utpressning – att Sonny måste gifta sig med honom, eller hamna dömas till livstid i fängelse för mordförsök. Will blir desperat och föreslår att han tar på sig skulden för alltihop, men Leo påminner om sina bildbevis där det tydligt framgår att båda två hjälptes åt att rulla in hans medvetslösa kropp i en matta och mörka vad som hade hänt. “Vad ska ni kalla det – hushållsarbete?” undrar han syrligt. Sonny försöker muta sin plågoande med pengar, men Leo kräver mer än så. Han är ute efter den makt och respekt som Sonnys efternamn medför. Till slut inser grabbarna att alla andra alternativ är uttömda. Sonny måste verkligen gifta sig med Leo, så det är lika bra att få det överstökat. Leo föreslår en ceremoni redan i kväll, innan någon hinner ångra sig.

Lämna en kommentar

E-postadressen publiceras inte.