ONSDAG 9 JANUARI, 2019 ・ Jacks återkomst vänder upp och ner på tillvaron för många i Salem. Abigail försöker få sin pappa att minnas henne.

Gabi ångrar allt

Efter jul- och nyårsfirande har det blivit dags att återgå till vardagen i Salem – som förstås är lika trasslig som vanligt. Gabi är häktad efter att ha överlämnat sig själv till polisen och erkänt att hon försökte driva Abigail till vansinne. Nu väntar allvarliga påföljder. Rafe är upprörd, men Gabi är ändå hans syster och han känner sig tvungen att göra vad han kan för att hjälpa henne. Först behöver hon en advokat, så Rafe kallar in den bäste – Justin Kiriakis. Dessvärre vägrar han ta sig an fallet på grund av intressekonflikt – brottsoffret är hans frus brorsdotter. Hope försöker vara en förstående svägerska, men anser samtidigt att det Gabi har gjort är oförlåtligt. När hon föreslår att Ted Laurent kan vara den enda advokat som skulle ställa upp, blir Rafe irriterad och fräser att han ska ta hand om sin syster själv.

“Jag kände bara ett behov av att ge igen mot personerna som har skadat mig. Det har varit rena tortyren. Jag har levt med denna ångest ända sen jag bytte faderskapsresultaten.” – Gabi Hernandez

Har jag sett dig förut?

Jennifer och hennes barn försöker smälta chocken från nyårsafton, när dödförklarade pappa Jack Deveraux gjorde en dramatisk återkomst – men inte minns något av sitt liv i Salem eller sin familj. I dag bankar Jennifer på dörren till hotellrummet på Salem Inn och kräver att få träffa sin ex-make, men han är ute på stan och köper kaffe. Där hamnar han öga mot öga med Hope, som blir förbluffad över att han lever och att han inte känner igen henne. “Samma gamle Jack,” konstaterar hon uppgivet.

Minns du mig, pappa?

Abigail tror knappt att det är sant när brorsan JJ berättar att deras pappa har återuppstått. Hon beger sig till hotellet för att se sanningen med egna ögon och gråter tårar av lycka när hon ser att hennes pappa verkligen är tillbaka. Abby försöker väcka minnen till liv genom att prata om en känslosam händelse från förr. Det verkar som att Jack får en liten minnesbild, men han förnekar det och hävdar bestämt att han inte känner igen sin dotter. Eve avbryter återföreningen och schasar iväg Abby, som lovar att komma tillbaka och låta honom träffa sina barnbarn. När de är ensamma, säger Eve att Abigail är våldsam och sinnessjuk, precis som sin mamma. Det är bäst för Jack att han håller sig borta från dem. Men senare när Jack är ensam på hotellrummet, kommer Jennifer på besök igen för att göra ett nytt försök att nå fram till sitt livs stora kärlek! □

Lämna en kommentar

E-postadressen publiceras inte.