SMYGTITT・På måndag är det ingen vanlig måndag – utan dags för ett specialavsnitt när Marlena fastnar mellan liv och död – och himmel och helvete!

Finns det liv efter döden?

Frågan vad som händer efter döden brukar ha olika svar beroende på vilken religiös övertygelse man har. I vår favoritsåpa är döden ofta kortvarig, som vi har märkt många gånger, men när Marlena drabbas av hjärtstillestånd på sjukhuset och läkarna inte lyckas rädda hennes liv, gör hennes själ en resa till skärselden – det vill säga den plats där det avgörs om man ska hamna i himlen eller i helvetet. Det hela utspelas i ett specialavsnitt som Playdays visar från och med måndag.

Författaren förklarar

Seriens chefsförfattare Ron Carlivati är upphovsmannen till specialavsnittet och förklarade nyligen för tidningen Soap Opera Digest om beslutet att skicka Marlena till skärselden. ”Marlena har befunnit sig i övernaturliga situationer förut, så det vore intressant att se henne gå in i ljuset. Vad skulle hända? Så vi skapade ett avsnitt kring det som fokuserar på Marlena,” förklarar Carlivati. Men det dyker upp andra bekanta ansikten i avsnittet också. Thaoo Penghlis återupptar rollerna som både Andre och Tony DiMera, Kristian Alfonso blir prinsessan Gina igen och Martha Madison gästspelar som Belle. ”Hon möter ett antal personer från sitt förflutna och avsnittet handlar om ifall hon ska gå över till den andra sidan? Ska hon ge upp livet eller kämpa för att komma tillbaka? Vi tog även inspiration från Livet är underbart (en klassisk film) och frågade oss hur livet i Salem skulle vara utan Marlena? Vi får en liten inblick i vad som händer när folks liv spårar ur om Marlena inte fanns där som ett stabilt inflytande. Vi hade väldigt skoj med det. Det blir en del överraskningar, som man kan förvänta sig i ett sånt här avsnitt. Jag tror att det blir ett väldigt kul avsnitt för tittarna att se.”

Hur blir det till Halloween?

Carlivati gillar att göra dessa specialavsnitt där tiden står stilla. Precis som de senaste två åren överväger han att göra ett nytt sådant till Halloween. ”Vi ligger så långt fram att vi faktiskt redan skriver oktober-avsnitten,” avslöjar han. ”Vi tänker på de senaste två åren där Halloween var en egen grej och undrar om vi ska göra det även i år. Det är jättekul, men det ställer höga krav på produktionen. Det är som att skapa en hel liten värld för bara en dag. Förhoppningsvis kan vi göra det. Vi kommer förmodligen att fatta beslut om det den här veckan.”

I väntan på det kan vi alltså njuta av specialavsnittet med Marlenas efter döden-upplevelse i nästa avsnitt – på måndag den 25:e mars på Playdays. Inte missa! □

Lämna en kommentar