TORSDAG 21 OKTOBER 2021 • Jake och Gabis maktkupp går inte som planerat. Philip får veta vem som har spionerat på honom och ber Brady om ursäkt. Xander och Gwen rannsakar sitt förhållande.

Adressändringen avbokad

Den sista tiden har Salems nya radarpar Gabi och Jake konspirerat för att ta makten över Kiriakis familjeföretag – och nu senast ta över DiMeras familjehem. Men ”Den som gapar efter mycket mister ofta hela stycket”, vilket de får erfara i dagens avsnitt! Efter ett gräl med Ava bestämmer sig paret för att flytta in till familjen DiMeras herrgård, som Gabi ärvde efter sin avlidne make Stefan. Chad och Gabi blir bestörta när de nya husockupanterna meddelar att de flyttar in – och alla andra måste därför flytta ut. Efter viss övertalning går de dock med på att låta Abigail och barnen stanna, men Chad får lov att packa sin väska och dra. Eftersom de ändå sover i skilda sovrum tycker inte Gabi att det spelar nån roll om de gör det på varsin sida om stan istället. Men det lömska maktövertagandet tvärnitar när EJ plötsligt dyker upp med papper i handen som bekräftar att han är den nya ägaren till huset. Han har köpt hela banken som hanterar Stefans dödsbo och därmed kunnat skriva över huset på sig själv! Stefan och Gabi tvingas gå därifrån med svansen mellan benen.

Vapenvila mellan kärleksrivalerna

Medan Jake och Gabi är upptagna med sin misslyckade maktkupp mot familjen DiMera, avslöjar Ava för Philip att de hackade hans dator och har konspirerat i månader för att ta makten över Titan. Det enda hon begär i utbyte för informationen är ett jobb. Philip lovar ingenting, men blir lättad över att ha fått klarhet i vem hans fiender är. Senare ber han Brady om ursäkt för sina anklagelser och föreslår en vapenvila, vilket imponerar stort på Chloe. På annat håll försöker Xander och Gwen reda ut om de har några känslor för varandra och hur de ska gå vidare med sin relation, men planerna tvärnitar när det visar sig att EJ har övertalat domaren att återuppta åtalet mot Xander och han blir arresterad igen!

Nästa avsnitt
✓ En demonbesatt Marlena bestämmer sig för att tysta Doug.
✓ Ben förklarar varför han är skeptisk till att skaffa barn med Ciara.
✓ Johnny kommer på en ny idé för sin film.

Lämna en kommentar

E-postadressen publiceras inte.