TISDAG 4 JUNI 2019・Eve vill sätta dit Ben för mordbrand – för att rentvå sig själv måste han bevisa att Claire är skyldig. JJ och Haleys rymningsplan stöter på problem.

Maktmissbruk eller poetisk rättvisa?

Jack och Eve stormtrivs i sina nya roller som Salems nya makthavare. Jack är fokuserad på att uppfylla sina vallöften med en hårdare invandringspolitik genom att hitta och gripa den förrymda flyktingen Haley Chen, medan Eve är inställd på att sätta dit Ben Weston för mordbrand – trots att hon är fullt medveten om att Claire är skyldig. Jack blir orolig när han förstår att Eve missbrukar sin makt, men hon anser inte att den skyldige förtjänar något straff, medan en seriemördare hör hemma bakom galler. Rättvisa kommer att skipas, även om den tar några omvägar.

Det brinner i knutarna

Samtidigt blir Ben nervös när han får veta att Eve är stans nya polismästare. “Hon hatar mig ännu mer än din mamma”, konstaterar han uppgivet till Ciara. Eve kommer att försöka snärja honom för stugbranden så nu är det viktigare än någonsin att rentvå sig från misstankar och att hitta den skyldige. Plötsligt och lägligt minns Ben att han kände doften av aceton i loftvåningen, när han skämtsamt frågade Claire om hon tänkte elda upp Tripps kläder, som hämnd för att han dumpade henne. Tänk om Claire verkligen försökte göra det? Och om hon är så galen, vore det verkligen så osannolikt att hon tände eld på stugan, motiverad av svartsjuka för att Ciara var tillsammans med Tripp? Ciara avfärdar bestämt sin pojkväns teori. Även om hon och Claire har haft sina dispyter, så skulle hennes vän aldrig försöka döda henne. Ben är inte lika övertygad om det och ringer till Marlena för att be om hjälp med att bevisa sin teori.

Flyktplan med förhinder

Våra rymlingar JJ och Haley planerar att lämna landet och påbörja ett nytt liv tillsammans i Kanada, men de behöver falska pass för att ta sig över landsgränsen. JJ kontaktar sin gamla polare Rory. Trogna tittare minns den flummige knarklangaren som drog in JJ i dumheter för några år sen. Nu är Rory tillbaka – kortklippt, men lika flummig. Han har ordnat falska identiteter åt sin vän och nu ska han bara ta färjan över till Smith Island för att leverera passen. Dessvärre blir han stoppad på vägen av Eli, som misstänker att han har varit i kontakt med sin förrymda vän. Eli tvingar med Rory till förhör på polisstationen. JJ blir tvungen att kontakta Tripp iställe, be honom att hämta passen där Rory har gömt dem och komma till ön med dem. Dessvärre hinner Jack hitta passen före honom och nu riskerar hela operationen att gå käpprätt åt skogen! □

Lämna en kommentar

E-postadressen publiceras inte.