NYHETER · Oroväckande nyheter – alla skådisarna har fått sparken och serien har inget kontrakt med NBC. Vad stämmer egentligen?

Hela gänget firade nyligen med tårta när serien fyllde 54 år!

Paus tillsvidare

Under natten har riksmedier i USA (och även Aftonbladet i Sverige) rapporterat oroväckande nyheter om vår favoritsåpas framtid. Sajten TVLine var först med avslöjandet att Days of Our Lives producenter har brutit kontrakten med alla skådisarna i serien och att produktionen tar en paus på obestämd tid – samtidigt som distributören Sony Pictures Television och TV-bolaget NBC bedriver förhandlingar om seriens framtid.

Kontrakt och förhandlingar

Frågan uppstår förstås – innebär det är att seriens framtid är hotad? Svaret är – förmodligen inte, men risken finns. Serien produceras och ägs av bolaget Corday Productions, som därmed är de enda som egentligen kan fatta beslut om en nedläggning. Däremot är bolaget beroende av sina avtal med distributörer – inte minst NBC som visar serien för miljoner TV-tittare i USA. Förhandlingar om förlängda avtal sker varje år, så det är inget konstigt med det. Vad som däremot är annorlunda den här gången är att produktionen kommer att ta en paus mitt under förhandlingarna. En anledning till det tros vara att serien för närvarande har varit extra effektiv och redan filmat avsnitt som räcker i åtta månader framöver. För närvarande spelar man alltså in avsnitt som inte kommer att visas på TV förrän till sommaren. Ett så långt försprång mellan inspelning och sändning har serien aldrig tidigare haft, så pausen förmodas vara inplanerad sedan länge. Att kontrakten med skådespelarna har brutits kan vara ett sätt för parterna att sätta press på varandra i förhandlingarna om seriens framtid – och kanske även ett försök att pressa ner skådisarnas löner.

Vad händer nu?

I nuläget vet vi bara att serien kommer att stoppa inspelningarna i slutet av november – och återuppta dem i mars igen om parterna har kommit överens om att serien ska få leva vidare. En källa till People Magazine säger att skådisarna och alla andra som jobbar med serien har känt till inspelningsuppehållet ganska länge och att serien “nästan helt säkert kommer att förnyas.” Kristian Alfonso (Hope) postade den här videon på sitt Instagramkonto i natt med ett lugnande besked:

2 kommentarer

  1. Hur många gånger har man inte hört att serien ska slutas sändas helt. Svårt att tro att detta verkligen kommer att hända.

Lämna en kommentar