TORSDAG 30 MAJ 2019・Släkt och vänner samlas för Hollys begravning, men det är inte alla tårar som är äkta. Maggie blir ett offer för alla motgångar och bryter sitt nykterhetslöfte. Gabi intrigerar för att Chloe ska hitta henne och Stefan i säng tillsammans!

Alla hanterar sorg olika

Salem hissar flaggan på halv stång i dag när Nicoles dotter ska begravas. “Jag kan inte ens föreställa mig vad Nicole går igenom i dag”, säger Chloe medlidande och det har hon väldigt rätt i. Nicole är nämligen på bästa festhumör och firar sin framgångsrika komplott med champagne! Xander hoppas att hon inte ska ha på sig “den där klänningen” (se bild) till begravningen och undrar om hans kumpan verkligen klarar av att spela rollen som den sörjande modern i dag. Nicole klämmer fram en falsk tår för att motbevisa honom. Xander får i uppdrag att smyga in till sjukhusets arkivrum och ändra i Hollys obduktionsrapport så att uppgifterna stämmer med det som alla tror – att barnet dog i en tragisk bilolycka.

Oväntade kyssar

Efter begravningen (som vi tittare inte får se) samlas de anhöriga på Doug’s Place för att bearbeta sorgen och stötta varandra. Eric gör ett trevande försök att erbjuda Nicole sitt stöd, men får en utskällning till svar. Nicole fräser ilsket att hon aldrig kommer att förlåta Eric, eller någon annan av hycklarna i Salem som misslyckades med uppgiften att skydda hennes dotter. Brady blir tvungen att ta med Nicole därifrån och tillbaka till hotellet – där hon överraskar honom med en kyss! Samtidigt försöker Sarah trösta Eric och även deras läppar förenas i en kyss. Xander lyckas ändra uppgifterna i sjukhusets databas och är precis på väg att smita därifrån, när han blir ertappad av Rex. De har aldrig träffats förut, men Rex inser att det här är skitstöveln som låg med hans fästmö. Smockan hänger i luften – inte minst när Rex upptäcker att Xander försökte stjäla Hollys patientjournal.

Maggies förfall

Maggie har en av de värsta dagarna i sitt liv. Inte nog med hennes barnbarns begravning – sen visar det sig att Victor smet iväg till ett hemligt möte med Kate tidigare. Efter begravningen får Maggie ta emot elaka kommentarer från både Nicole och Kate, vilket blir droppen som rinner över bägaren. När Maggie kommer hem känner hon sig helt övergiven och sorgen är så outhärdlig att hon bryter sitt nykterhetslöfte och bedövar smärtan med ren sprit! Kom igen, Maggan. Hitta styrkan och kom tillbaks med full kraft nu!

Team Gabi & Kate 2.0

Gabis intriger tar ingen paus – inte ens en dag som denna. Först försonas hon med Kate. Hon ångrar verkligen att lögner och utpressning kom i vägen för deras “vänskap” och nu hoppas hon att de kan samarbeta igen för att krossa deras gemensamma fiender – Stefan och Chloe. Självklart är Kate med på noterna. Igen. Gabi ringer till Stefan och hittar på en halvdålig ursäkt för att han ska lämna Chloe och komma hem. Där möts han av en halvnaken Gabi som vill hjälpa honom att “bearbeta sorgen” och tillfredsställa hans behov på en och samma gång. Stefan försöker behärska sig, men till slut hamnar han i säng med Gabi ändå – samtidigt som Kate skickar dit Chloe för att hitta dem tillsammans! □

Lämna en kommentar

E-postadressen publiceras inte.