FREDAG 24 MAJ 2019・JJ och Haley rymmer från Salem, Xander flirtar med Sarah och Nicole tar ut sin ilska och frustration över Chloe.

Skenet bedrar

Nicoles återkomst till Salem har kantats av tragedier. Hennes dotter blev bortrövad och (förmodades) omkomma i en bilolycka och den kärleksfulla återföreningen med Eric har havererat totalt. Nu vänder den sörjande mamman taggarna utåt mot alla sina vänner i Salem som misslyckades med uppgiften att skydda hennes dotter. Stefan hoppas att Nicole och Chloe kan hjälpa varandra att bearbeta sorgen, men det verkar inte aktuellt. “Du trodde att du kunde ta på dig en push-up-bh, se hjälplös ut för att förföra Stefan DiMera och du utnyttjade min dotter i din plan”, fräser Nicole bittert till sin forna väninna i dag. Senare på torget får även Eric en skopa av Nicoles missnöje: “Nu är Holly död, så bara lämna mig i fred och låt mig leva mitt liv.” Alla förstår att Nicole låter sin ilska ta över, eftersom smärtan är för jobbig att hantera. Men tänk om alltihop är en avancerad bluff? Tecken på det får vi senare när Xander dyker upp på Nicoles hotellrum för att fira deras lyckade kupp med champagne!

Ute efter hämnd

Jennifer blir förskräck när hon hittar en upprörd och beväpnad Melinda i parken, som förklarar sina planer på att våldgästa Jack och Eves segerfest och skjuta dem till döds! Jennifer försöker lugna ner kvinnan och få henne att ta sitt förnuft till fånga. Även om Jack och Eve har gjort mycket dumheter, så är det Melinda som har gjort Haley mest illa, genom att undanhålla sanningen om att de är mor och dotter och sparkat ut henne från sitt hem. Till slut inser Melinda att Jennifer har rätt och att hon måste fokusera på att hjälpa sin dotter istället för att hämnas.

Titta vi rymmer

Men det kan vara för sent. JJ fattar det impulsiva beslutet att rymma med Haley från stan, innan myndigheterna hinner sätta henne på ett flygplan till Kina. Det förrymda kärleksparet hämtar andan på ett motellrum, medvetna om att de är jagade av polisen och måste gå under jorden! □

Lämna en kommentar

E-postadressen publiceras inte.