FREDAG 31 MAJ 2019・Nicoles udda beteende får en förklaring – och du måste se det för att tro det! Chloe hittar Gabi och Stefan i säng tillsammans. Brady förstår att Maggie har fått ett återfall.

Sanningens ögonblick

Ingen har väl missat Nicoles konstiga beteende den sista tiden. Hon är elak mot Eric, hånglar med Brady och konspirerar med Xander. Vi känner knappt igen henne längre. Självklart finns det en helt logisk förklaring. Eller, okej… en förklaring i alla fall. I slutet av dagens avsnitt kommer den som en blixt från en klar himmel, så om du hellre vill bli överraskad – sluta genast läsa här och klicka över till Playdays för att se själva avsnittet.

Besatt av Brady

Vi börjar där vi slutade i går. När Brady har skjutsat hem Nicole från sin dotters begravning, visar hon sin uppskattning genom att bjuda på en kyss! Hon vill gå längre än så, men förnuftiga Brady drar i bromsen och konstaterar att det här inte är rätt. Nicole har precis begravt sin dotter och är inte vid sina fulla sinnens bruk. Det vore fel att försöka bedöva sorgen med sex. Nicole påminner honom om hur lyckliga de var en gång i tiden, innan hennes otrohet och hans utpressning. Nu vill hon glömma alla tråkigheter och hitta tillbaka till kärleken som de en gång hade. Brady tackar för Nicoles förlåtelse, men längre än så vill han inte gå i kväll. Tack och god natt. Nicole skriker ut sin sexuella frustration i en kudde och börjar klura på hur hon ska få Brady i säng.

Maggie behöver hjälp

Brady kommer hem och hittar Maggie halvt medvetslös i soffan, efter att ha “smuttat” på vodkan i barskåpet. Brady, som själv har en missbrukshistorik, känner igen alla tecken och förstår att Maggie har fått ett återfall. Hon är förvirrad, deprimerad och ångestfyll på samma gång (briljant spelat av Suzanne Rogers) och Brady lovar att hjälpa henne utan att Victor får veta vad som har hänt. Dessvärre kommer Victor hem och ser vad som pågår, men Brady hävdar att Maggie bara är trött efter en jobbig dag och behöver vila.

Xander kommer undan

Xander blir ertappad av Rex på sjukhuset när han försöker smita därifrån med Hollys obduktionsrapport. Xander hävdar att hans farbror vägrar acceptera barnets död och behöver konkreta bevis. En uppenbar lögn förstås, men Rex väljer att släppa honom med en skarp varning: “Håll dig borta från min fästmö.” Xander beger sig till Nicoles hotellrum och meddelar att uppdraget är slutfört. Han har ändrat alla uppgifter så att Holly verkar ha omkommit i bilolyckan. Och det är nu som det stora avslöjandet kommer…

Ulv i fårakläder

Nicole är nöjd med att hennes plan går som smort hittills – alla tror att Holly är död, hon har lagt skulden på Eric för att kunna dumpa honom och sonderat terrängen för en återförening med Brady Black. Det sistnämnda är målet med hela planen – hennes livs stora kärlek Brady. “Jag var tvungen att komma tillbaka som Nicole”, säger hon och skrapar upp en bit av latexmasken som täcker hennes ansikte. “Du har spelat briljant”, lovordar Xander och erkänner att “Ibland glömmer till och med jag att rollen som Nicole Walker spelas av den enastående… Kristen DiMera!” Japp, det är alltså en ulv i fårakläder vi har att göra med!

Stefan förlorar Chloe

En annan intrigmakerska som skördar framgångar i dagens avsnitt är Gabi. Precis som planerat, kommer Chloe hem och hittar henne i säng tillsammans med Stefan. Chloe kokar av ilska och avbryter genast alla planer på att inleda något förhållande med herr DiMera. Gabi lämnar det bråkande paret åt sitt öde och rapporterar till Kate att allt gick som planerat. Stefan försöker lugna ner Chloe, men gräver sin grav ännu djupare när han råkar kläcka ur sig att “Det här var sista gången.” Det betyder förstås att det inte var den första heller. Chloe bestämmer sig för att hämta Parker och flytta ut på stört! □

Lämna en kommentar

E-postadressen publiceras inte.