FREDAG 5 APRIL 2019・Jordan avslöjar en oväntad hemlighet för Rafe. JJ börjar ifrågasätta vem som låg bakom den första stugbranden. Claire spelar i hemlighet in Tripps erkännande att hans bröllop med Haley är en bluff. Ciara försöker göra Bens sjukhusvistelse lite trevligare.

Jordan är tillbaka… igen

Sist vi såg Jordan Ridgeway var för drygt en månad sen när hon blev dömd till sluten psykiatrisk vård efter att ha drogat Kate, kidnappat ett barn, försökt bränna Ciara levande i en stuga – och ge sin lillebror Ben skulden för alltihop. Nu är det dags att kolla läget med vår tokfia och se hur hon har det på mentalsjukhuset Bayview. Inget vidare verkar det som. Kayla får veta att Jordan nyligen överföll en sjuksköterska och försökte rymma från anstalten, så personalen blev tvungen att söva- och spänna fast henne med strama tyglar i en säng. “Hjälp mig, Rafe” vädjar Jordan.

Räddaren i nöden

Samtidigt är Rafe fullt upptagen med att försöka rädda sitt äktenskap, som har knakat i fogarna ända sedan han lämnade landet för att hjälpa sin ex-fru Sami i Europa och den flirtige fransmannen Ted Laurent passade på att ta över rollen som mannen i Hopes liv. De äkta makarna är mitt uppe i ett bittert gräl, när Rafe får ett telefonsamtal från Kayla som ber honom att komma till Bayview och försöka lugna den upprörda Jordan. “Bara åk” fräser Hope, medveten om att han hade gjort det ändå. Att förbjuda Rafe från att rädda en dam i nöd vore som att be en zebra sluta vara så randig.

Hämta mitt barn

Rafe kommer till Bayview i samma ögonblick som Jordan håller på att vakna. Lugnt och metodiskt förklarar han situationen – att hon är där för att få hjälp efter sitt psykbryt och de vet att hon låg bakom de båda stugbränderna i Salem. “Nej, inte den första branden” hävdar Jordan så övertygande att Rafe faktiskt börjar undra om de har lagt skulden på rätt pyroman. Jordan har ett mer angeläget problem som hon vill ha hjälp med. “Mitt barn.” 😮 Plötsligt uppstår många frågor – Är det inbillning, eller har Jordan verkligen ett barn någonstans där ute? Har hon fött barnet själv eller “hittat” någon annans? Och varför vill hon så gärna blanda in Rafe? Days har en hel del att förklara nästa vecka!

Dolda kameran

Claire lyckas övertala sin pojkvän att checka in på Salem Inn och ha en romantisk kväll tillsammans, som tack för att hon accepterar hans kommande bröllop med en illegal invandrare. Vi tittare vet förstås att hon inte accepterar det alls och har fått hjälp av Eve att utrusta hotellrummet med en kamera, som ska snappa upp sanningen om skenäktenskapet. Planen fungerar som smort när Tripp uttryckligen lovar att han inte har några känslor för Haley, att bröllopet bara är en formalitet för att hon ska få uppehållstillstånd och att Claire är den enda kvinnan han älskar. Avslöjandet överförs automatiskt till Eves mobiltelefon. Hon jublar av lycka och planerar att avslöja hela komplotten under en presskonferens för att Jack ska vinna de invandringskritiska väljarnas förtroende och bli Salems nästa borgmästare. Till Eves besvikelse säger Jack “Nej” till den idén. Han har andra planer. Samtidigt hoppas Claire att hennes romantiska kväll ska sluta i sänghalmen, men blir besviken när Haley ringer med ännu ett akut problem som kräver Tripps uppmärksamhet. □

Lämna en kommentar