När Eli hittar Lani i klostret och berättar att han delar säng med hennes värsta fiende – vaknar nunnans ilska till liv och hon bestämmer sig för att ta tillbaka sitt liv!

Ett tecken från ovan

Mer än ett år har gått sedan Lani dumpade sin älskade Eli vid altaret på grund av Gabis elaka utpressning. Sedan dess har hon rymt till Rom och gömmer sig i ett katolskt kloster för att bli nunna och ägna resten av sitt liv åt att tjäna Gud. Men något känns inte helt rätt inombords. Lani våndas över sitt beslut och undrar vad som hade hänt om hon hade berättat sanningen för Eli – att Gabi hotade med att döda hans farmor om de genomförde bröllopet och att hon inte hade något annat val än att lämna honom. Kanske Eli hade visat förståelse och de hade kunnat lösa problemet tillsammans – eller så hade hans farmor varit död och begraven nu. För att fullborda processen att bli nunna kräver abbedissan att Lani gör det omöjliga – hon måste förlåta Gabi för hennes synder för att acceptera sitt nya öde. Det är lättare sagt än gjort, eftersom Lani anser att Gabi förstörde hela hennes liv. Därför vänder hon sig till Gud och frågar om det här verkligen är rätt väg att gå. ”Bara ge mig ett tecken”, vädjar hon – och blir bönhörd direkt när Eli plötsligt uppenbarar sig i klostret bakom henne!

Det grymma ödet

Eli har kommit dit till Rom av en helt annan anledning. Gabi har gett honom i uppdrag att leta rätt på Kristen och övertala henne att sälja sina aktier i DiMera Enterprises till dem. Han var inte alls beredd på att hamna öga mot öga med sin älskade Lani, eller att se henne klädd som nunna. Även Lani har svårt att tro sina ögon när hon ser Eli framför sig. Inte ens hennes pappa vet var hon befinner sig. Eli förstår inte heller Lanis beslut att bli nunna, eftersom ryktet säger att hon har inlett en ny relation. ”Ja med Gud”, förtydligar Lani. Något annat förhållande har hon inte ingått i. Dessvärre kan inte Eli säga detsamma. Han har gått vidare med livet och jobbar nu som säkerhetschef åt Gabi, som inte bara är hans chef utan även hans älskarinna. Lani kokar av ilska och frustration när hon inser att hennes värsta fiende är den nya kvinnan i Elis liv. Kan ödet vara grymmare? ”Gabi har visat mig vad äkta kärlek innebär”, förklarar Eli för att strö extra salt i såren. Han anser inte att Lani har något rätt att döma honom för hans beslut efter det hon gjorde.

Dags att åka hem

Paret går skilda vägar utan att reda ut sina missförstånd, men deras möte hjälper ändå Lani att fatta ett stort beslut. Livet som nunna är inget för henne, för hon kan aldrig förlåta Gabi för det hon gjorde. Hon bestämmer sig för att åka hem till Salem och ta tillbaka sitt liv – och sin man!

Lämna en kommentar