TORSDAG 23 JANUARI 2020 · Kristen och Lani bestämmer sig för att åka hem till Salem och kräva sin rätt. ”Hope” blir pressad när Abigail ifrågasätter utredningen av sin mammas fall från balkongen. Gabi vill vräka Chad och hans familj från huset.

Borta bra, hemma bäst

Pistoldramat utanför det romerska klostret fortsätter när Lani vädjar till sin gamla älskare JJ att inte skjuta Kristen. Han skulle ångra det i resten av sitt liv. Även Eli försöker lugna ner sin gamla poliskollega och säger att även om livet är tungt ibland så går det vidare och han kommer att bli lycklig igen. ”Jag fann ett nytt liv med Gabi”, påpekar han. Då kan inte Kristen hålla tyst längre. ”Din idiot!” utbrister hon och är nära att avslöja hela sanningen om utpressningen som Gabi utsatte hennes väninna för. Lani stoppar henne, men det är tydligt att nunnorna har fått nog av herrarnas fördömande attityder. ”Om du vill skjuta mig får du göra det i ryggen”, konstaterar Kristen och går därifrån i armkrok med Lani, medan Eli och JJ står kvar och undrar vad som hände. Senare inser Kristen att det här nunnelivet inte är något för henne. Hon sliter av sig sin huvudbonad och klargör att hon tänker återvända hem och kräva sin rätt – sin plats i familjen DiMera, sitt hem och mannen hon älskar. Lani är med på notorna och damerna bestämmer sig för att åka hem till Salem och ta tillbaka sina liv.

Hur känner Eli när Lani försöker hindra JJ från att skjuta Kristen? Lamon Archey (Eli) svarar:
”Eli börjar se henne i ett nytt ljus och tänker att hon kanske har ett hjärta ändå. Men det kommer att krävas mycket för att han ska återgå till att se henne på samma sätt som förut.”
(Soap Opera Digest)

Ta ditt pick och pack

Hemma i Salem blir Chad irriterad när han Gabi slänger ner hans kläder i kartonger och hotar med att vräka både honom, hans fru och deras snorungar från hennes hus. När Eli kommer hem med Kristens aktier åt henne, kommer hon ändå att ha makten att sparka ut honom både från bolaget och herrgården, så det är lika bra att packa sig iväg redan nu. Chad sätter sig på tvären och vägrar flytta någonstans om inte Gabi ordnar ett domstolsbeslut först. Han är säker på att Stefano DiMeras favoritson har större chanser att vinna den här striden än den svarta änkan. Dessutom tror han att Eli kommer att komma hem tomhänt från Rom, eftersom Kristen är evigt lojal till familjen.

Kates dubbelspel

Det visar sig att Kate har haft kontakt med Stefano under det förlorade året och att hon är helt införstådd med hans nya förvandling till Steve Johnson och hans planer på att återskapa sitt familjeimperium. Stefano behövde en bundsförvant och bad därför Kate att jobba kvar på puben som servitris och vara hans ”ögon och öron” i Salem. Nu rapporterar Kate att Chad har blivit överlistad av Gabi och inte lyckades flyga till Rom för att lägga beslag på Kristens aktier. Stefano blir besviken, men tror att situationen ska lösa sig ändå. Han lovar Kate att hennes dubbelspel kommer att löna sig när han återfår sin makt.

Hope blir pressad

Abigail har tagit med sin mamma till bistron och balkongen för att försöka väcka liv i hennes förtryckta minnen och ta reda på vem som knuffade henne. Jennifer minns bara att någon smög fram bakom henne, men inte vem det var. Hope och Jack dyker upp och blir oroliga när Jennifer är nära att svimma av utmattning. Det är bäst att hon åker tillbaka till sjukhuset. Abby stannar kvar med Hope och ifrågasätter hennes vittnesmål från den ödesdigra kvällen. Om Hope kom ut från hissen samtidigt som Jennifer blev knuffad, borde hon rimligen ha sett när den skyldige smet från restaurangen. Hope blir ställd och vet inte vad hon ska svara, samtidigt som hon irriterar sig över Abigails ovilja att släppa det här. ”Det finns bara en sak att göra”, konstaterar hon – och överväger att även slänga Abby över balkongräcket!

Nästa avsnitt
✓ Chad får en idé som kan avgöra om Eve är skyldig till balkongknuffen.
✓ Stefano är besviken på sin son.
✓ Justin flyttar hem till Kayla.
✓ Eric och Sarahs dotter har cancer.

3 kommentarer

  1. Hoppas inte Abigel blev knuffad av Gina. varför ser ingen hur konstig Hope beter sig. Förstod att det var något skumt med Katie.

  2. Det är nog bara en tidsfråga innan nån upptäcker att det är något fel med Hope. Jag vill att hon ska bli som vanligt igen. Men en annan sak . Sara och Eriks barn har Cancer. Hoppas att hon inte dör. Utan att dom kan rädda henne

  3. Varför inget nytt avsnitt när står vad som komma ska. Hoppas verkligen att Sara å Eriks barn klarar sig.

Lämna en kommentar