Efter en lång frånvaro återvänder äntligen favoriterna John och Marlena till Salem. Dessvärre blir deras hemkomst allt annat än lycklig.

[wzslider height=”830″ info=”true” exclude=”145043″]

Sist vi såg John och Marlena var de på väg till Europa. John var förlamad från nacken och neråt, så han behövde avancerad behandling på en klinik i Schweiz. Så efter att ha förnyat sina äktenskapslöften i en kort men vacker bröllopsceremoni, lämnade John och Marlena staden Salem för gott – trodde vi då i alla fall!

Bo och Hope bestämmer sig för att fira nyinvigningen av det renoverade stadstorget med en stor fest. De vill bjuda sina vänner och släktingar på en stor överraskning och förklarar att de har bjudit in några väldigt speciella hedersgester till kalaset – men de vägrar avslöja för någon vilka gästerna är. Hela Salem väntar med spänning på att se vad Bo och Hope har planerat, så när den stora dagen äntligen kommer, samlas alla på stadstorget förväntansfullt.

När de flesta av gästerna har kommit, går Bo och Hope fram till ett podium och ber om deras uppmärksamhet. De förklarar att torget brukade vara en mötesplats för alla i stan. Den traditionen vill de återuppliva, så Hope drar undan skynket och visar stolt upp det nya Hortontorget. Senare tillkallar Hope gästernas uppmärksamhet igen och säger att hon vet att de alla undrar vilka de hemliga hedersgästerna är. Hon pekar mot en trappa på andra sidan torget, där Carrie och Austin plötsligt dyker upp. De välkomnas med jubel och applåder, men Bo påpekar snabbt att de faktiskt inte är de riktiga hedersgästerna. Fler överraskningar är att vänta.

Senare under kvällen är väntan äntligen över. Bo och Hope går upp till podiet igen och ber att få presentera kvällens hedersgäster – samtidigt som Marlena och en rullstolsbunden John Black gör entré. Sami blir överlycklig och springer fram för att krama sin mamma och styvpappa. Senare förklarar Marlena för gästerna att det var familjens kärlek och stöd som fick dem att återvända till Salem, och för att tillägga ett eget utropstecken, reser sig John upp från rullstolen och bevisar att han kan stå på sina egna ben igen. ”Det här är tack vare er alla. Jag tror aldrig att ni riktigt kommer att förstå hur mycket er kärlek och stöttning har varit för oss,” säger John till den imponerade publiken.

Men den glada feststämningen blir kortlivad. Austin, som numera jobbar som juridisk revisor, förklarar att han måste lämna festen tidigt för att hjälpa finansinspektionen med en utredning. Samtidigt får Rafe ett telefonsamtal från en FBI-agent som har chockerande nyheter att berätta. Rafe försöker desperat få tag i Sami och varna henne för vad som är på väg att hända, men hon svarar inte i sin mobil. Till slut blir Rafe och hans FBI-kollega tvungna  att skrida till verket med sitt uppdrag. De går fram till de båda hedersgästerna och  Rafe meddelar att: ”Det tar emot att göra det här mot dig, det gör det verkligen. John Black, du är gripen för försäkringsbedrägeri och förskingring av pensionspengar.”

John och Marlena hoppades att deras hemkomst skulle bli en lycklig tillställning, men nu verkar det blir precis tvärtom!

Lämna en kommentar