TISDAG 2 APRIL 2019・Leo lämnar Sonny och Will med en illavarslande avskedspresent. Brady ställer krav för att hålla tyst om Eric och Sarahs relation. Stefan konfronterar Chloe om hennes kyss med Brady. Ciara tvingar Ben att åka till sjukhuset och undersöka en skada.

Leos elaka avskedspresent

Salems älskade gaypar Will och Sonny har hållits åtskilda från varandra i månader på grund av den sluge utpressaren Leo Starke. Men nu när Leo har förlorat sin hållhake på grabbarna och det dessutom har visat sig att han inte är John Blacks son, borde problemen vara lösta… eller? Det tror i alla fall Sonny i dagens avsnitt, när han överlämnar skilsmässopapper med en ekonomisk uppgörelse till Leo och ger honom det skarpa ultimatumet att skriva under dem – eller lämna Salem tomhänt. Leo fnyser åt beloppet som framgår i uppgörelsen och kräver att Sonny lägger på några nollor, men då dyker Will upp och levererar nyheten att Leo inte är Johns son ändå och därmed inte kommer att spela någon roll i deras liv framöver. En uppgiven Leo blir illa tvungen att godkänna avtalet och göra sorti – men han lämnar grabbarna med en illavarslande avskedspresent. Han ger Will “det onda ögat” – en blick som enligt gammal grekisk folktro innebär att en ond förbannelse ska vila över mottagaren. Det kommer börja med lite huvudvärk och sen går hans liv åt skogen!

Förbannelsen slår till

När Leo har lämnat huset (och Salem) undrar Will om det ligger någon sanning i den påstådda förbannelsen. Sonny avfärdar det hela som gammal skrock, men ger ändå sin pojkvän ett halsband med en skyddande amulett för säkerhets skull – ifall några onda andar skulle få för sig att framträda. Senare verkar det dock som att amuletten inte fungerar, för Will drabbas plötsligt av en kraftig huvudvärk. Sonny går för att hämta en huvudvärkstablett, men blir förskräckt när han kommer tillbaka och hittar Will medvetslös på golvet!

ℹ️ Det onda ögat är en förbannelse som tros utgjutas om någon med onda avsikter stirrar på en person. Tron är att om man stirrar för länge på en person så kan man skada denne med onda krafter. Läs mer på Wikipedia »

Elake Brady är tillbaka

Även Brady tar en illasinnad vändning i det här avsnittet. Efter sin kyss med Chloe är han fast besluten att vinna tillbaka sin ex-fru och bestämmer sig för att utpressning är lösningen. När han ser Eric och Sarah utbyta trånande blickar med varandra i sjukhusets reception, konfronterar han senare Sarah, som hävdar att hon och Eric bara är vänner – även om hon erkänner att hon önskar något mer. Ett hetsigt gräl utbryter, som blir så högljutt att Rex (som jobbar sin första dag på sjukhuset som läkare) blir tvungen att gå emellan. Senare blir Eric ett offer för utpressning när Brady hotar med att avslöja hans förbjudna kyss med Sarah för Rex – om inte Eric använder sin prästliga makt och övertalar Chloe att flytta från DiMeras herrgård! Samtidigt vill Stefan veta om Chloe har känslor för Brady, efter att ha bevittnat deras kyss kvällen innan. Chloe erkänner att hon alltid kommer att känna en samhörighet med Brady, men under rådande omständigheter (dödshot från den mexikanska drogkartellen) ligger kärleksrelationer långt ner på hennes prioriteringslista. Hon vill inte ge Stefan falska förhoppningar, men erkänner ändå att deras kyss var trevlig. Om han har tålamod och slutar pressa henne, så kanske det kan leda till något mer.

Vård och omsorg

Efter skottlossningen i DiMeras herrgård förra veckan har Ciara lovat att hålla sig borta därifrån. Men i dag kan hon inte motstå frestelsen att kolla läget med Ben ändå och upptäcker att han har ett skärsår i handen som riskerar att bli infekterat. Hon tvingar med Ben till sjukhuset för att bli undersökt av nya doktor Rex. Efter att Ben tog så bra hand om Ciara efter hennes motorcykelolycka, anser hon att det är hennes tur att ta hand om honom nu – och samtidigt övertyga honom om att de är ämnade för varandra! □

Lämna en kommentar