En ny epok tar sin början, när Bo och Hope samlar Salems invånare för att inviga det nya stadstorget – tillsammans med välbekanta hedersgäster!

dool-11680_ny

En ny dag gryr i Salem och det är inte vilken dag som helst. Hope har bjudit in hela stan till en fest för att inviga det nya Hortontorget, till minne av hennes mormor och morfar, legenderna Tom och Alice Horton. Planerna har varit hemliga länge och Jennifer är nära att spricka av nyfikenhet. Doug och Julie är på plats. Sami och Rafe väljer att komma för sent till festen, eftersom de hellre har sex på soffan.

Familjen DiMeras inbjudan har tydligen kommit bort i posten, men det hindrar inte EJ från att göra en storstilad entré tillsammans med en kändisdejt – Patti Stanger, från realityserien ”Millionaire Matchmaker.” Patti erbjuder sig att hitta en fru åt Roman, som tyvärr måste tacka nej eftersom han inte är miljonär.

Salems senaste kärlekspar, Daniel och Jennifer, har svårt att dölja sina känslor för varandra, något som den skäggige herrn i bakgrunden inte verkar uppskatta. Det är Jack Deveraux – Jennifers omtalade exmake och Abigails pappa, som har valt att göra sin återkomst den här dagen. Omständigheterna gör dock att han inte lyckas få kontakt med sin familj i det här avsnittet, utan mest får smyga runt i bakgrunden.

Sen har det blivit dags att presentera festens två första hedersgäster. Det är Austin och Carrie! Trogna tittare minns att Carrie är halvsyster till Sami, som i tonåren var sjukligt besatt av Austin och till och med drogade honom till sängs. Nu är allt gammalt groll glömt och systrarna kramar om varandra. Och Austin kan dra en lättnadens suck eftersom Sami är gift. Senare under festen råkar Jennifer försäga sig om Samis anställningsintervju. Rafe blir irriterad över att hans fru inte har berättat om jobbet hon har sökt, och att det dessutom verkar vara hos ett skumt företag.

Vi tar en paus från festligheterna för att kolla läget med Chloe på sjukhuset. Brady har ordnat en audition åt henne i Chicago, och om allt går vägen kommer hon att flytta dit och jobba som nattklubbssångerska. Philip verkar även vara villig att dela vårdnaden om Parker med henne. Men inte om Kate får något att säga till om. ”Jag driver ett globalt storföretag och du är en hora,” konstaterar Kate, och hotar med att vittna i domstolen så att Chloe aldrig får se sin son igen.

Tillbaka till Hortontorget, där det är dags för kvällens andra stora överraskning. Bo och Hope ber att få presentera ytterligare två välbekanta ansikten – John och Marlena! Applåder blandas med chockade suckar, eftersom det visar sig att John sitter i rullstol!

Lämna en kommentar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *