MÅNDAG 27 MAJ 2019・Xanders hemliga kompanjon avslöjas. Maggie ertappar Kate och Victor tillsammans och kräver en förklaring. Will får ett utbrott på Marlena. John erbjuder sig att leta efter doktor Rolfs dagbok.

Nicoles sluga spel

Personlighetsförändringar verkar vara temat i dagens avsnitt, när flera av våra vänner uppvisar ovanliga beteenden. Till att börja med Nicole, som skålar för en lyckad kupp med Xander och avslöjar att de är i maskopi med varandra. Tydligen vet Nicole att hennes dotter lever och har bara spelat rollen som den sörjande modern för att… Nja, den frågan får vi inget konkret svar på. En sak är säker – Nicole beter sig väldigt märkligt och kallar sin dotter för “den där gnälliga skitungen” och beskriver Eric som en patetisk toffel. “Sarah kan ta honom” anser Nicole, medan Xander gärna vill ha en repris med Sarah i sänghalmen och inte ser hennes förlovning med Rex som något hinder i vägen. Under tiden vill Xander gärna få utlopp för sina lustar med Nicole, men där säger hon stopp och klargör att hon inte är intresserad av något sånt med honom. Han är vidrig och går henne på nerverna. När de skiljs åt för kvällen och Xander ska lämna Nicoles hotellrum, märker de inte att Kate får syn på dem och undrar vad som pågår. Det gör vi också. Kanske vi får svar i de närmaste avsnitten när Hollys begravning ska genomföras – vilket Nicole inte ser fram emot. “Det kommer bli en oändlig parad av tårar.” Fejkade såna alltså, från hennes sida!

Brady erbjuder sig att försöka prata förstånd med Nicole och övertala henne att förlåta Eric. Varför är Brady så brydd om att hjälpa dem, när han tidigare har försökt sabba deras relation? Eric Martsolf (Brady) förklarar:

“Som missbrukare går man igenom en process för att gottgöra sig. Det har Brady hållit på med ända sedan han hamnade på fel spår. Det är typiskt Brady. Man gör en tabbe och sen gottgör man det genom goda gärningar.”

Källa: Soap Opera Digest

Skattjakt på dagbok

Will har också problem med sitt beteende, men i hans fall har det en medicinsk förklaring. Kayla har hittat spår från Dr. Rolfs serum i Wills hjärntumör och nu verkar det ligga bakom hans plötsliga minnesluckor och humörsvängningar. I dag får Will en blackout igen och fräser till Marlena att alltihop är hennes fel, för att hon gav honom serumet. Självklart menar han inte det och bara någon minut senare har han inget minne av sitt utbrott. Wills oroliga anhöriga tar med honom till sjukhuset igen, där man bestämmer sig för att göra ännu ett försök med strålbehandling för att minska tumören. Marlena tvivlar på att det kommer fungera och förstår att de skulle behöva få tag i den försvunna dagboken med Dr. Rolfs formel. “Tur att du är gift med nån som kan hjälpa till”, konstaterar John och bestämmer sig för att inleda en skattjakt på dagboken, som vi tittare vet att Xander har lagt beslag på.

Maggies sorger

Personlighetsförändring nummer tre står Maggie för. Det verkar inte finnas någon ände på problemen i hennes liv just nu. Först förlorade hon sitt barnbarn och sen verkar Kate vilja lägga beslag på hennes make. I dag rinner droppen över bägaren när Maggie hittar skärvorna från sina älskade porslinsfigurer i papperskorgen. Hon är nära att få ett komplett sammanbrott och tror att Kate har slagit sönder dem för att jäklas med henne. Vi tittare vet att det var Claire som gick bärsarkagång med dem härom avsnittet. Suget efter alkohol blir outhärdligt och Maggie är frestad att öppna barskåpet och dränka sina sorger! □

Lämna en kommentar

E-postadressen publiceras inte.