Rafe hittar skurkarnas gömställe och Stefano blir tvungen att rymma ut på Salems gator – ska Kayla upptäcka honom?

Gömstället avslöjat

Sedan våra radiostyrda skurkar Prinsessan Gina och Stefano DiMera återvände till Salem har de gömt sig i utkanten av Salem, i en lokal utsmyckad till ett provisoriskt kungapalats, och kunnat smida sina ondskefulla planer i hemlighet. Men nu riskerar hela komplotten att avslöjas när en beväpnad Rafe bankar på dörren. Enligt ett anonymt tips till polisen har den efterlyste Dr. Rolf synts till i området och Rafe ser fram emot att gripa honom för mordförsök, eftersom nya bevis avslöjar att han knuffade Jennifer Horton från en balkong för ett år sedan. När Rafe sparkar upp dörren till skurgömman möts han av något högst oväntat – Hope som riktar en pistol mot honom. ”Hope” hävdar att hon också fick det anonyma tipset och begav sig till lokalen för att leta efter Rolf, men det finns inga spår efter honom. Samtidigt gömmer sig Stefano bakom ett hörn och riskerar att bli upptäckt när Rafe hotar med att vända upp och ner på hela stället i jakten på bevis efter den försvunne vetenskapsmannen.

Stefanos signum

”Hope” gör allt för att avleda sin ex-makes misstankar och skickar honom till ett annat rum för att leta, medan hon smugglar ut Stefano från lokalen. När Rafe återvänder får han syn på en övertäckt tavla på väggen och får en chock när han sliter av skynket och ser att det är Stefano DiMeras porträtt. Hur kan det ha hamnat här? ”Hope” improviserar en teori att Dr. Rolf måste ha varit besatt av sin gamle uppdragsgivare och därför har stulit porträttet från DiMeras herrgård. Men när Rafe tittar sig omkring i rummet hittar han föremål som väcker onda aningar – ett schackbräde, färska cigarrer och en karaff med Strega. Det här var Stefano DiMeras mest älskade ägodelar i livet och frågan uppstår – har Fenixfågeln rest sig ur askan igen och är tillbaka? ”Hope” fejkar att hon får ett sms-tips om att Rolf har synts till i hamnen och skickar dit Rafe för att kolla läget, medan hon själv försöker samla sina oroliga nerver och bävar för att någon ska upptäcka Stefano, som vandrar omkring på Salems gator i Steve Johnsons kroppshydda.

Farligt möte

Stefano har ingenstans att ta vägen och ringer till Kate för att be om hjälp. Hon erbjuder sig att gömma honom på sitt rum ovanpå familjen Bradys pub, men först måste de komma förbi Kayla och Justin som sitter inne på puben och väntar på att bli serverade. Ska Kayla hamna öga mot öga med sin ex-make igen? Hur den här rysaren slutar ser du i dagens avsnitt på Playdays!

2 kommentarer

  1. Spännande Rafe bra polis. Men varför upptäcker ingen Hopes skepnad gillar inte henne som Gina. Den nya Stefano å Katie? Inte mina favvo.

  2. Inget nytt idag, som väntat.

Lämna en kommentar