MÅNDAG 8 APRIL 2019・Hope blir besviken när Rafe bestämmer sig för att åka till Kalifornien och leta efter Jordans hemliga son. Ben oroar sig för att bli anklagad för mordbrand igen. Claire får ett utbrott när Tripp avbryter deras romantiska kväll för Haleys skull.

Jakten på en ny syndabock

Nyheten att Jordan förnekar inblandning i den första stugbranden förra sommaren väcker oro och misstankar i Salem i dag. Om det inte var Jordan som fjuttade på, betyder det att någon annan gjorde det och att polisutredningen måste återupptas. Ben förstår direkt att misstankarna kommer att riktas mot honom igen, men lyckligtvis har han en hängiven försvarare den här gången. Ciara klargör bestämt till sin mamma att Ben är oskyldig därför att… han bara är det. Punkt slut. Samtidigt är JJ överdrivet skärrad efter att ha upptäckt zippotändaren i Claires smyckeskrin – en exakt likadan som hittades i samband med den första stugbranden. JJ ventilerar sina misstankar till Kayla, men båda är överens om att Claire omöjligt kan ha gjort nåt så fruktansvärt. JJ kan ändå inte släppa det här och bestämmer sig för att gå till botten med saken.

Hjälp mig, Rafe

Jordans andra chockbesked till Rafe på mentalsjukhuset är att hon har en (tidigare okänd) son, som hon saknar och vill ha tillbaka. Han bor hos en vän i Kalifornien. Eftersom Jordan är dömd till tvångsvård och inte kan lämna Bayview frivilligt, vädjar hon till Rafe med tårar i ögonen att han ska hämta pojken till henne. Saknaden är outhärdlig och hon behöver hålla honom i sin famn. Rafe vet inte vad han ska tro. Inbillar sig galna Jordan att hon har ett barn? Säger hon det här för att manipulera honom? Eller kan det vara sant? Rafe väljer att tro det sistnämnda. Han lovar Jordan att uppfylla hennes önskan och leta rätt på hennes son, utan att kontakta några sociala myndigheter.

Rafe antar uppdraget

Hope tror knappt sina öron när Rafe berättar vad som har framkommit – och att han tänker hjälpa sin gamla flamma återförenas med sitt barn. Hope anser att Rafe behövs mer i Salem just nu, särskilt eftersom utredningen om mordbrand måste återupptas. Men ingenting kan få Rafe att ändra sig. Han är den enda som Jordan litar på och ingen annan kan hjälpa henne. Trots Hopes protester, väljer han att åka hem och packa en väska. I morgon flyger han till Kalifornien och börjar leta efter barnet. Hope suckar uppgivet och känner sig övergiven igen. Kanske Ted är ganska bra att ha i närheten ändå?

Claires besvikelse

Claire blir grymt frustrerad när Tripp väljer att avbryta deras romantiska afton på hotellrummet. Haley är skärrad efter Jack och Eves senaste trakasserier, så han måste åka hem och trösta henne. Men Claire är välkommen att stanna kvar på hotellet och njuta av room service och spabehandlingar – ensam. En ilsken Claire knallar över till Eves rum och anklagar henne och Jack för att ha förstört hennes speciella kväll. Hon kräver att de avslöjar sanningen om skenäktenskapet omedelbart så att Haley blir utvisad från landet i kväll! Eve kan inte hjälpa henne med det, men försöker trösta Claire och gå till botten med hennes dåliga självförtroende. Samtidigt hemma i loftvåningen fortsätter Tripp och Haley att komma varandra närmare. Ju mer de lär känna varandra, desto mer äkta verkar känslorna bli. Hur ska det här sluta? □

Lämna en kommentar