MÅNDAG 10 JUNI 2019・Claires ringsignal i mobilen kan avslöja att hon är skyldig till mordbranden i stugan. Jack kräver att JJ och Haley återvänder till Salem och överlämnar sig till polisen, men JJ har andra planer. Marlena blir orolig för Claires mentala hälsa.

Jag vet vad du gjorde förra sommaren

Förra sommaren fick Claire Brady en svartsjukepsykos och brände ner en stuga i skogen där hennes bästa vän Ciara låg och sov. Lyckligtvis blev Ciara räddad från att grillas till döds – men den skyldiga pyromanen undkom alla misstankar. På senare tid har polisutredningen återupptagits och Ciaras pojkvän Ben är återigen misstänkt för dådet. Nu har Ben tröttnat på att bli utpekad för ett brott som han inte har begått och han är fast besluten att hitta den skyldige. Han misstänker att Claire kan ligga bakom branden, eftersom han vet hur svartsjuk hon var på Ciaras dåvarande förhållande med Tripp – den stora kärleken i Claires liv. När Marlena försätter Ben under hypnos för att försöka framkalla några hittills okända detaljer om brandkvällen från hans undermedvetna, minns Ben ett musikstycke som spelades i samband med att han kom tillbaka till stugan och såg att den stod i lågor. Tonerna låter bekanta, men Ben vet inte var han har hört dem förut. Tills han hör melodin igen – i dagens avsnitt!

Sårad, förnedrad och ratad

Claire får besök av sin mormor Marlena, som är orolig för hennes mentala hälsa. “Din självkänsla är så ömtålig”, konstaterar Marlena, när Claire erkänner att hon låg bakom händelserna som fick Haley Chen att rymma från polisen. “Jag var sårad, förnedrad, ratad och allt möjligt”, förklarar Claire som om det skulle ursäkta kaoset hon har orsakat. “Det kändes som att Haley var den enda viktiga. Hon var som en stor filmstjärna – stod i blickfånget och alla hejade på henne. Tripp spelade den manlige huvudrollen – den stilige, ädla killen som skulle rädda henne.” Till slut rann droppen över bägaren och Claire vidtog extrema intriger för att bli av med sin kärleksrival.

Ändrade flyktplaner

Tripp ringer till Claire och ber henne att ta hans arbetskraft på kafét, eftersom han måste resa bort några dagar och träffa sin pappa. Claire anar inte att det är en stor lögn. I själva verket befinner sig Tripp i stugan på Smith Island och försöker hjälpa sina vänner JJ och Haley att rymma från landet. Problem uppstår när Jack ringer till JJ:s kontantkortstelefon (efter att ha spårat numret när Rory ringde tidigare) och levererar ett ultimatum – om inte JJ och Haley återvänder till Salem och överlämnar sig själva till polisen, så kommer hans mamma att hamna i fängelse. En upprörd JJ inser att han måste åka hem och rädda sin mamma ur den här knipan, så Tripp får uppgiften att lämna landet med Haley istället, medan JJ lovar att göra henne sällskap i Kanada senare.

JJ:s sluga kupp

JJ infinner sig på polisstationen precis som hans pappa krävde – men utan Haley. Han vägrar avslöja var hon befinner sig, förrän alla anklagelser mot Jennifer läggs ner och hon beviljas åtalsimmunitet. Jack blir tvungen att gå med på sin sons hårda krav, men besvikelsen är enorm när JJ klargör att han inte tänker hålla sin del av uppgörelsen. Han ljög – och han tänker inte be om ursäkt för det. “Jag sviker aldrig Haley – varken nu eller senare.” □

Lämna en kommentar

E-postadressen publiceras inte.