FREDAG 15 OKTOBER 2021 • Johnnys filmprojekt riskerar att väcka plågsamma minnen till liv. Abby kommer hem. Dougs märkliga beteende väcker frågor.

Gamla synder blir som nya

Unge Johnny DiMeras drömmar om att bli filmregissör är på god väg att bli verklighet, men samtidigt riskerar många gamla sår att rivas upp. Wills manus om deras mammas liv ligger till grund för filmen. EJ har sedan tidigare motsatt sig idén och idag blir han irriterad när Johnny hotar med att klippa bort honom helt från handlingen, eftersom Lucas är den stora kärleken i hans mammas liv enligt manuset. Även John Black känner viss oro när han hör talas om sitt barnbarns filmplaner. Ett avgörande ögonblick i Samis liv var när hon bevittnade sin mammas otrohetsaffär med John. Händelsen blev startskottet för en massa andra problem i Samis liv – och öppnade även dörren till ”den mörkaste tiden” i Marlenas liv, som John beskriver det nu och syftar då till perioden då hans Doc var demonbesatt. Senare får Johnny en chock när han läser vidare i Wills manus och upptäcker att: ”Mormor Marlena var besatt av djävulen!” Trogna tittare minns den här epoken för över 25 år sen med skräckblandad förtjusning och som av en händelse verkar fenomenet vara tillbaka nu, för i slutet av dagens avsnitt visar det sig att Doug Williams inte alls lider av demens eller alzheimers som vi tidigare befarade. Faktum är att han inte ens är gamla härlige Doug längre! Förvirrad? Du förstår precis vad vi menar när du ser slutscenen i dagens avsnitt, som ligger och väntar på Playdays!

Välkommen hem, Abby

I dagens avsnitt säger vi även välkommen hem till Abigail. Chad lyckades övertala henne att följa med honom hem efter att ha gömt sig i Boston under flera månader och slickat sina sår efter Chads otrohet och traumat med Gwens fall i trappan som troddes orsaka hennes missfall. Abby har mycket att bearbeta innan livet kan bli som vanligt igen och hon är inte beredd att dela rum och säng med sin make ännu. Hon upptäcker till sin förvåning att EJ har flyttat hem igen och tar sin makes parti i ett nytt gräl mellan bröderna.

Otrohet och identitetsförvirring på 80-talet

”När var Marlena otrogen?” kanske du undrar när den här gamla dödssynden påtalas i dagens avsnitt. Så här var det: Marlena var gift med Roman, som förmodades ha omkommit efter en strid med Stefano DiMera. Flera år senare dök en man upp i Salem som visade sig bära på alla Romans minnen och känslor, så man förmodade att han var en plastikopererad Roman. I själva verket var han en hjärntvättad John Black, vilket framkom när den riktiga Roman så småningom kom hem livs levande. Vid det laget hade Marlena och fejk-Roman utvecklat så starka känslor att de inte kunde låta bli att smyga in till ett tomt konferensrum och älska med varandra – vilket tonåriga Sami bevittnade och blev djupt traumatiserad. Resten är historia!

Nästa avsnitt
✓ ”Doug” förklarar för Marlena varför han är tillbaka.
✓ Allie och Johnny fascineras av att deras mormor var demonbesatt.
✓ Roman lägger in en stöt på Kate.

Lämna en kommentar

E-postadressen publiceras inte.