TISDAG 14 AUGUSTI, 2018 · Sami bestämmer sig för att lämna Salem. Will hittar Hopes förlovningsring på Samis hotellrum. Kayla och Steve konfronterar Kate om hennes utpressning mot Tripp.

Veni vidi vici

Hon kom, hon såg och segrade. Allas vår favorit Sami Brady återvände till Salem när det uppstod frågetecken kring hennes son Wills död. Efter många ofattbara turer står det nu klart att Will lever, men lider av minnesförlust och har levt de senaste åren i tron att han var EJ DiMera – sin mammas make och inte hennes son. Sami inser att att Will behöver tid att bearbeta hela det här traumat och på hans egen begäran ska hon låta honom göra det i lugn och ro utan hennes närvaro. “Jag inser att jag gör det värre för dig” säger Sami och förklarar att hon tänker återvända till Europa för att fira jul med sina yngre barn.

Sagan om ringen

Innan mor och son skiljs åt, får Will syn på Hopes förlovningsring på golvet som Rafe tappade härom kvällen när han och Sami hade ett one-night-stand. Sami ljuger att ringen är hennes och sätter den på fingret, och går sedan till Rafe för att lämna tillbaka den. Dessvärre har ringen fastnat på fingret och när hon försöker slita av den blir fingret bara ännu mer svullet. Mitt under den komiska situationen dyker Hope upp och undrar vad som pågår!

Dubbel utpressning

Kayla blir upprörd när hon får veta att Kate hotar att avslöja sanningen om Tripps fiffel med patientjournalerna och att Kayla skyddade honom, om han avslöjar att hon låg bakom Theos inbrott i lagerlokalen som slutade med att han blev skjuten av polisen och nu kämpar för sitt liv på sjukhuset. Steve och Kayla går hem till Kate för att konfrontera henne, samtidigt som Eli kommer dit för att ställa frågor om vad som hände den kvällen när Theo blev skjuten. Kayla är frestad av avslöja sanningen om Kates inblandning, men Steve övertalar henne att låta bli.

Vad tycker Kate om att bli anklagad för utpressning? Lauren Koslow (Kate) förklarar: “Hon har inte mycket respekt för Steve och Kayla och hon vet faktiskt vad som försiggick med Tripp, så jag tror att hon tänker ‘Vad har ni för rätt att anklaga mig med tanke på vad som pågick i er familj?’ Självklart ser hon det som ett problem, men för Kate är det alltid viktigt att ha övertygelsen att hon ska segra.”

Lämna en kommentar

E-postadressen publiceras inte.