FREDAG 14 DECEMBER, 2018 ・ Abigail och Julie iscensätter sin plan för att skaffa bevis mot deras gemensamma fiende. Chad hittar ett sätt att jäklas med sin bror. Sarah får ett jobberbjudande. Eric förklarar krig mot Brady och Chloe.

Abigail får förstärkning

Abigail har äntligen hittat en bundsförvant som inte tror att hon är galen, som litar på vad hon säger och som hatar Gabi Hernandez lika mycket som hon själv gör – nämligen vår älskade krutgumma Julie Williams. I dag slår damerna sina kloka huvuden ihop för att skaffa bevis mot Gabi och avslöja hennes elaka komplott en gång för alla. De bestämmer träff i parken, men först måste Abigail värja sig från Stefans sexuella inviter, men samtidigt fortsätta inbilla honom att hon har förvandlats till hans älskade Gabby. Hon skyller på att hennes gynekolog har avrått henne från att ha sex så nära inpå förlossningen och därför kanske det är bäst att de sover i skilda sovrum så att hon inte “frestas” att göra något olämpligt.

Damerna avslöjas

Julie hamnar i blåsväder när JJ råkar höra henne kalla Gabi för “en kallsinnig häxa” i telefon. Han delar inte alls den uppfattningen och är övertygad om att hans systers anklagelser bara är paranoia. Senare träffas Julie och Abigail i parken och går igenom sin plan. Abby ska smita in på Kaylas kontor och leta i hennes dator efter uppgifter om Gabis recept för sömntabletter, medan Julie ska smyga in till Gabis rum i Kiriakis herrgård och leta efter peruken. Självklart går ingen av deras uppdrag problemfritt. Abby blir ertappad av Kayla, medan Julie blir ertappad av Gabi i samma ögonblick som hon har hittat ett kuvert med misstänkt innehåll.

Chads nya hot

Chad hotar med att sabotera för DiMera Enterprises om Stefan inte skickar tillbaka Abigail till mentalsjukhuset och ser till att hon får den vård “hon behöver.” För att visa att han menar allvar, ser Chad till att ordna ett domstolsföreläggande som säger att Titan äger rättigheterna till DiMeras oljeborrning i Afrika. Om han får igenom sin kupp, kommer Stefan att förlora miljoner dollar. Stefan låter sig inte skrämmas, och han vägrar även bestämt att låta sin fru bli tvångsintagen igen. “Skyll dig själv,” varnar Chad, och tror själv att han lyckas ge sin bror stora skälvan. Mest skraj blir dock Gabi, för att Stefan ska avslöja hennes intriger.

Sarahs flyttångest

Sarah är djupt besviken på sin mamma, som har återkallat sitt beslut att låta Eric uppfostra Holly sedan ett brev från Nicole har uppdagats och tyder på att hon ville ge det ansvaret till Chloe istället. “Hur kunde du dra undan mattan för honom sådär?” utbrister Sarah, medan Maggie hävdar att hon inte hade något val. Nicoles skriftliga ord väger tyngre än vad hon sa till Eric precis innan hon skulle dö. Sarah får annat att tänka på när Rex plötsligt ringer och meddelar att han är tillbaka i Chicago – tillsammans med Mimi och deras dotter, och jobbar på sjukhuset igen. Sarah inser att det vore för plågsamt att åka tillbaka och jobba på samma sjukhus som sin ex-fästman, så hon börjar allvarligt överväga att stanna i Salem för gott. Kayla hjälper hennes beslut genom att erbjuda en tjänst på sjukhuset.

Nu är det krig

Eric och Chloe försöker reda ut den komplicerade situationen med Nicoles sista önskan. Brevet säger en sak och Nicoles sista ord en annan. Stämningen blir spänd när Brady säger att Nicole bara ville få Eric att lämna byggnaden innan den exploderade. Hon visste att hon själv var chanslös, men ville inte att han skulle offra sitt liv också. Eric blir rasande över att Brady ens har en åsikt i ämnet. Chloe försöker lugna ner bröderna, men konflikten är oundviklig. Eric klargör att han inte tänker ge upp. Om Chloe och Brady vill ha en strid om Holly, så ska han kämpa med alla medel han har. □

Lämna en kommentar

E-postadressen publiceras inte.