MÅNDAG 19 NOVEMBER, 2018 · Gabi erkänner hånfullt att hon har försökt driva Abigail till vansinne hela tiden. Jennifer förbannar Chad för hur han har behandlat hennes dotter. Ben avslöjar Tripps svek för Ciara. Lani har svårt att dölja sin svartsjuka.

Jennifers ilska

Jennifer har alltid betraktat Chad som den perfekta svärsonen och har stöttat hans förhållande och äktenskap med Abigail – men hans senaste kupp får henne att se rött. Han kidnappade höggravida Abigail till en öde ö utan mobiltäckning, förlöste hennes barn i en smutsig stuga, överlämnade det nyfödda barnet till sin elake bror och fick sedan Abigail tvångsintagen på psyket. Nu går Chad hem till Jennifer för att få en uppdatering om läget, men får en rungande örfil istället! Jennifers besvikelse känner inga gränser och hon vägrar acceptera Chads ursäkter och förklaringar. “Du är inte hennes make. Du övergav henne när hon behövde dig som mest så du har ingen talan längre,” fräser Jennifer ilsket och kastar ut honom från huset.

Gabi erkänner allt

Samtidigt får Abigail oväntat besök på mentalsjukhuset av kvinnan som har förstört hennes liv – Gabi Hernandez. En gång i tiden var de bästa vänner, men nu vill Gabi inget annat än att Abigail ska lida och känna samma smärta som hon själv utsattes för när “Gabbys” lögnaktiga vittnesmål dömde henne till fängelse. “Du vet att det inte var mitt fel,” försvarar sig Abigail, men Gabi accepterar inte identitetsstörningen som en ursäkt. “Tänk om vi alla hade ett alter ego att skylla på? Vi kunde fuska, ljuga, mörda och skylla allt på sitt alter ego.” Gabi plockar fram Gabby-peruken från sin handväska och erkänner stolt att hon ligger bakom alla tecken på att Abbys sjukdom är tillbaka. Det spelar ingen roll vad Abby säger nu, “För det du säger kommer från en galen människas mun.” Det blir droppen för Abby, som flyger upp ur sängen och tar ett strypgrepp om Gabis hals!

Falskspel på hög nivå

“Du ville att jag blev Gabby så nu får du henne!” väser Abigail och försöker strypa sin fiende till döds. Chad dyker upp lägligt nog och sliter undan sin exfru, medan Gabi hämtar andan och hävdar att hon bara kom dit för att försöka prata förstånd med Abigail och påminna henne om deras vänskap – men att Abby tydligen är sjukare än nånsin och nu rentav livsfarlig. Abby är nära att få ett sammanbrott på riktigt över att inte bli betrodd. Hon ber Chad att titta i Gabis väska och hitta peruken som bevisar att hon talar sanning, men vid det här laget har Gabi lyckats gömma den under sängen. Den frustrerande situationen får Abby att framstå som galen på riktigt, så hon blir tyglad och förflyttad till en madrasserad cell. Gabi beklagar till Chad att det här hände, men njuter inombords av att hennes elaka komplott är mer framgångsrik än vad hon hade kunnat drömma om!

Det här är sista avsnittet med Marci Miller i rollen som Abigail. Mer här: Abby utbytt… igen!

Tripp avslöjad

Efter den gäckande situationen på mentalsjukhuset, vore det skönt om lite sanningar kom upp till ytan också. Därför känns det tacksamt när Ben avslöjar för Ciara att Wyatt ljög för polisen när han tog på sig skulden för att ha snärjt honom för stugbranden. Skurken i dramat är Ciaras pojkvän Tripp, som är i maskopi med Claire och mutade Wyatt med pengar för att han skulle ta på sig skulden. Ciara blir chockad och kan inte tro att det är sant. Tripp har ju förnekat all inblandning i dramat. Ben förstår om hon hellre vill lita på sin pojkvän än honom, men han är helt säker på sin sak och tycker att Ciara borde veta vad hon är ihop med för kille egentligen. Samtidigt blir Tripp och Claire oroliga för att deras komplott ska avslöjas – särskilt när de upptäcker att Wyatt har skickat tillbaka mutpengarna till Claires konto. Tydligen vill han dra sig ur hela situationen, av rädsla för att bli Slipsmördarens nästa offer. Senare när Tripp blir konfronterad av sin flickvän klarar han inte av att ljuga längre och erkänner att “Sanningen är… att jag snärjde Ben.”

Sparken första dagen

I dag skulle det vara första dagen för Sheila på jobbet som borgmästare Abe Carvers assistent, men tyvärr lyser hon med sin frånvaro – precis som Eli gör. “Om du träffar henne hälsa att hon har fått sparken,” morrar Abe till sin dotter. Lani åker hem till Eli, där hon möts av honom och Sheila knappt påklädda och mycket försenade till sina jobb. Förklaringen är att Sheila blev matförgiftad kvällen innan när hon åt av Elis gamla rester i kylskåpet och nu har hon varit magsjuk hela natten och hållit dem båda vakna inpå småtimmarna. Sheila skyndar sig iväg till jobbet för att be Abe om en till chans. Istället råkar hon lägga en spya på hans skor, vilket inte direkt ökar hennes förutsättningar att få behålla jobbet. Samtidigt blir Eli både förvånad och road när han märker att Lani är svartsjuk över hans relation till Sheila. □

En kommentar

  1. Pingback: Abby utbytt… igen! – Våra bästa år | Days.nu

Lämna en kommentar