TISDAG 9 APRIL 2019・Sarahs beslut att gifta sig med Rex ifrågasätts från flera håll. Will väntar nervöst på en diagnos från läkarna – ska en allvarlig sjukdom skilja honom och Sonny åt?

Sarah har bestämt sig

Efter månader av ångest och vacklande känslor har Sarah äntligen bestämt sig. Hon ska gifta sig med Rex. Känslorna för Eric var bara en fix idé och nu finns det bara en väg att gå och det är framåt – med Rex. Medan Sarah försöker intala sig själv att hennes beslut är det rätta, är omgivningen desto mer skeptisk. Framförallt mamma Maggie. “Du gifter dig av helt fel anledningar” anser hon och försöker övertala sin dotter att inte göra det stora misstaget att gifta sig med en man bara för att hon inte kan få en annan. Sarah blir frustrerad och irriterad över bristen på stöd. “Kan du inte åtminstone fejka att du är glad för min skull?” Nej, det kan inte Maggie. Vi undrar om Sarah kan fejka att hon älskar Rex i resten av sitt liv? Det verkar redan svårt, när hon senare hamnar öga mot öga med Eric på puben och trånande blickar utbyts.

Vad är det för fel på Will?

Will har övernattat på sjukhuset och väntar nervöst på resultatet från sina prover. Alla är övertygade om att “det nog inte är någon fara” och att “det ordnar sig.” Ödet kan väl inte vara så taskigt att Will drabbas av en allvarlig sjukdom nu när han och Sonny äntligen har blivit av med Leo och kan leva lyckliga i resten av sitt liv? Till slut har Rex lite information att bjuda på. Blodprovet visar att Will har en förhöjd nivå av vita blodkroppar, vilket kan bero på allt från stress till… något mer dödligt. Fler prover och en röntgen måste göras innan läkarna kan fastställa en diagnos. När kedjan till lyckoamuletten (som Sonny gav honom) plötsligt går sönder, hoppas Will att det inte är ett dåligt omen.

Plan B

Eric klargör för Brady att han vägrar låta sig utpressas. Sarah har berättat sanningen för Rex om deras kyss, vilket innebär att Bradys hållhake nu är helt verkningslöst. “Dags att gå vidare med plan B” konstaterar Brady och kallar Gabi till ett möte. Hon ska hjälpa honom att rädda Chloe från Stefans våld – men frågan är hur? Samtidigt i DiMeras herrgård väljer Stefan att ta ledigt från jobbet och leka familj med Chloe och Holly – en lek som han hoppas ska bli allvar snart. □

Lämna en kommentar