23 – 24 MAJ 2022 • Sarahs mentala tillstånd försämras och ett obeprövat läkemedel är hennes enda chans att överleva. Gwen måste välja mellan att rymma från häktet eller acceptera ett lindrigare straff.

Sarahs tillstånd försämras

Stackars Sarah Hortons mentala hälsa har utsatts för stora prövningar på sistone – inte minst sedan Anna DiMera högg henne med en giftspruta som resulterat i att hennes kognitiva sinne har återgått till en sju-årings. Att leka med dockor och ha flätor i håret är en sak och Maggie är bara tacksam för att hennes dotter lever efter allt hon gått igenom. Hon är skeptisk till att ge henne det obeprövade motgiftet, eftersom biverkningarna är okända. Situationen ställs på sin spets när Sarahs tillstånd plötsligt försämras. Hon stirrar ut i tomma intet och verkar helt okontaktbar. Kayla förklarar hur allvarligt läget är – Sarah riskerar att få leva resten av sitt liv i ett vegetativt tillstånd och det experimentella läkemedlet är hennes enda chans att bli normal igen. Maggie förstår att hon inte har något annat val än att godkänna behandlingen. Kayla ger Sarah sprutan med motgiftet och sen är det bara att vänta och se vad som händer. Om Sarah återfår sitt medvetande och i vilket skick hon är, ser du i tisdagens avsnitt som ligger och väntar på Playdays!

Gwens svåra val

Gwen får besökare på löpande band i häktet under veckans två första avsnitt. Vi väljer att fokusera på två av dem här. Ava har dåligt samvete för att hon offrade Gwen och förstörde hennes liv, så hon erbjuder hjälp med att rymma från häktet. Senare får Gwen ett annat erbjudande om hjälp. Pappa Jack har övertalat Justin i den här bortklippta scenen att förhandla med åklagaren om ett lindrigare fängelsestraff om hon erkänner sig skyldig till några av sina brott. Gwen måste alltså välja mellan att ta den enkla utvägen – att rymma, eller att göra det rätta – ta ansvar för det hon gjort. Vilket beslut hon fattar ser du i tisdagens avsnitt på Playdays!

Nästa avsnitt
✓ Djävulen påbörjar processen att ta lille Bo i besittning.
✓ Evan försöker döda Ciara.
✓ Susan, Johnny och Marlena anropar goda krafter för att bekämpa ondskan.

Lämna en kommentar