TORSDAG 4 APRIL 2019・Eve och Claire genomför en kupp för att avslöja Tripp och Haleys bröllopsbluff. Sarah erkänner för Rex att hon kysste Eric. Hope berättar för Jennifer att Ted har blivit ett problem i hennes äktenskap.

Claire dubbelspelar

Desperata Claire tar hjälp av Eve för att stoppa sin pojkväns planerade skenäktenskap med Haley innan det ens går av stapeln. I dag erbjuder hon det blivande brudparet sin “hjälp” med att filma ett regisserat frieri som ska bevisa att deras kärlek är äkta. Filmen publiceras i sociala medier och gänget hoppas att den ska få rejäl spridning och övertyga eventuella skeptiker att de faktiskt älskar varandra. Steg två i planen är att Tripp ska boka ett rum på Salem Inn och bjuda sin riktiga flickvän Claire på en romantisk afton, som tack för hjälpen – vilket ska filmas av Jack och Eve, som därmed får bevis för att Claire är kvinnan i Tripps liv och att äktenskapet med Haley bara är ett bedrägligt försök att ge den illegala invandraren ett uppehållstillstånd. Dessvärre verkar inte Tripp vilja ställa upp på steg två av planen. “Det kan vi inte göra” konstaterar han till en besviken Claire. Hur ska hon lyckas övertala honom?

Varför väljer Claire att samarbeta med Eve och Jack för att förhindra Tripps äktenskap? Olivia Rose Keegan förklarar: “Det är en brådskande situation och hon vill att problemet löser sig omedelbart. När saker kommer i vägen för henne är hon inte en nöjd person.”

Arga gänget

Abe blir förfärad när Rafe berättar att den tillförordnade åklagaren Ted Laurent har ett förflutet som skurk och utpressare – och dessutom flirtar hejdlöst med Hope. Situationen väcker ilska bland de inblandade:

😠 Rafe är arg på Ted för att han försöker stjäla hans fru.
😠 Hope är arg på Rafe för att han golade till Abe för att få Ted avskedad.
😠 Abe är arg på Hope för att hon rekommenderade en skurk till åklagartjänsten.
😠 Jennifer är arg på Ted för att han försöker sabba hennes kusins äktenskap.
😏 Ted… verkar vara ganska nöjd med det kaos han har lyckats orsaka!

Sarahs bekännelse

Ett känsloladdat triangeldrama utbryter i receptionen på sjukhuset när Sarah erkänner för Rex att “Jag och Eric kysste varandra.” Rex exploderar av ilska och är nära att ge sin bror en smocka, tills Sarah tillägger att hon var den som tog initiativet till det förbjudna hånglet. “Jag kysste honom” och inte tvärtom. Anledningen till den här plötsliga bekännelsen är förstås att slippa Bradys utpressning. Sarah ber att få prata med sin pojkvän enskilt och förklarar att hon fick känslor för Eric som han tydligen inte besvarar. Nu när hon vet det, kan hon släppa det hela och gå vidare – med Rex. “Vill du verkligen det?” undrar Rex, vars självförtroende får sig en törn när han tydligen kommer på andra plats – men hellre det än ensam. Rex går ner på knä för femtielfte gången och frågar Sarah om hon vill gifta sig med honom. Den här gången får han svaret som han önskade: “Ja.” □

Lämna en kommentar