TISDAG 15 SEPTEMBER 2020・Sami kräver att Rafe tackar nej till Allies erbjudande. Will bjuder Ben på puben kvällen innan hans bröllop, medan Claire anordnar en möhippa åt Ciara.

Huggsexa om Allies barn

Sami är tillbaka i Salem med buller och bång. Hon har redan hunnit våldgästa ett bröllop, haft ett tårtkrig med Nicole och ställt till med en offentlig scen när hon upptäckte att hennes tonårsdotter Allie är gravid. Nu har hon fått veta att hennes ex-make Rafe står på tur att adoptera det kommande barnbarnet och därför går hon raka vägen till polisstationen och vill anmäla ett brott: ”Polismästaren försöker stjäla mitt barnbarn.” Rafe klargör att det var Allies idé att låta honom adoptera barnet och lovar att han inte har utövat någon press på flickan. Sami tycker ändå att det är en dålig idé och hade helst sett att Allie behåller barnet själv – eller ger det till Will så att det stannar i familjen. Samtidigt blir Will besviken när Allie erkänner att hon lutar mer åt att låta Rafe adoptera barnet än honom och Sonny. ”Att min bror adopterar mitt barn skulle nog kännas lite konstigt”, befarar hon.

Kan vi lita på Claire?

I morgon är det dags för ännu ett bröllop när Ben och Ciara ska bli man och hustru. I kväll är deras sista natt i frihet, så Ciara anordnar en improviserad möhippa åt Ciara med drinkar på Julie’s Place, medan marskalken Will tar en öl med Ben på puben. Sami blir upprörd när hon ser sin son dricka öl med mannen som försökte mörda honom för några år sen, men Will förklarar att han och Ben blev vänner i fängelset och har glömt gammalt groll. Claire är misstänkt för att ligga bakom diverse sabotage mot Ciaras bröllop, som en förstörd brudklänning och en försvunnen förlovningsring, men Ciara väljer att lita på sin bästa vän när hon nekar till anklagelserna.

Jakes identitetkris

Gabi är besviken efter att Stefans dubbelgångare, mekanikern Jake Lambert, inte är hennes döde man ändå. DNA-resultatet var missvisande eftersom det visar sig att Jake är Stefans tvillingbror. Medan Jake är allmänt förvirrad över alla turer kring hans identitet, ser hans flickvän Gwen ekonomiska fördelar i de nya uppgifterna att han är en DiMera. Betyder det att Jake tänker kräva sin arvsrätt till DiMera Enterprises?

Nästa avsnitt
✓ Jake får veta att hans mamma är död.
✓ Ciara tror att Claire har förgiftat henne.
✓ Jordan besöker Ben i en mardröm.
✓ Kommer Ben och Ciaras bröllop att bli av?

Lämna en kommentar