ONSDAG 5 JUNI 2019・Ben ber Marlena att hypnotisera honom för att minnas kvällen då stugan brann. Jennifer hjälper Tripp att smita från Jack, men Xander kommer till Jacks undsättning. John vädjar till Eve att ge tillbaka dagboken för att rädda Wills liv.

Kom när det pass-ar

Planen är att rymma till Kanada och påbörja ett nytt liv som “Dylan” och “Lily” men så länge de inte har några falska pass, får de nöja sig med att vara JJ och Haley i en stuga på Smith Island. Meningen var att JJ:s gamla pundarkompis Rory skulle leverera de nya passen, men han blev tagen av polisen och var tvungen att bolla över uppgiften till Tripp. Dessvärre hinner Jack före och hotar med att både konfiskera de falska ID-handlingarna och att slänga Tripp i fängelse. Räddningen kommer från oväntat håll. Jennifer råkar promenera förbi och ser vad som pågår, så hon drämmer till sin ex-make ordentligt i huvudet med en väska så att han stupar, medan Tripp smiter iväg och tar nästa (och kvällens sista) färja till ön för att hjälpa sina vänner.

Jenny i finkan

Jennifer förnekar att hon överföll Jack, men tyvärr visar sig Xander vara vittne till händelsen. Jenny blir tvungen att följa med till polisstationen på förhör och när hon vägrar avslöja var hennes son och den illegala invandraren gömmer sig (vilket hon faktiskt inte vet) bestämmer sig Jack för att låta henne tillbringa natten i häktet. “Hellre det om jag slipper dig”, fräser Jennifer ilsket.

Har Eve ett hjärta?

John erbjuder Eve en möjlighet att göra en god gärning. Som om hon skulle vara intresserad av det. John vet att Eve gjorde inbrott på sjukhuset och stal doktor Rolfs dagbok, som nu är avgörande för att läkarna ska kunna framställa ett botemedel till Wills hjärntumör och rädda hans liv. Will är ung och har hela livet framför sig – nu är det upp till Eve om det livet ska bli långt eller bara några dagar till. “Ingen förälder ska behöva begrava sitt barn”, konstaterar Eve, eftersom hon själv var tvungen att göra det. Hon bestämmer sig för att kontakta Xander och kräva att få tillbaka dagboken. Ska han gå med på det?

Avslöjande ringsignal

Ben vet att Eve vill sätta dit honom för fjolårets mordbrand, trots att det inte finns några bevis som pekar på att han är skyldig. Nu måste han hitta den riktiga pyromanen för att rentvå sig själv. Kanske sanningen ligger gömd i hans undermedvetna? Ben ber Marlena att hypnotisera honom igen, för att försöka framkalla något minne från kvällen i fråga. Det enda intressanta som framkommer under hypnosen är att Ben hörde en melodi spelas när han kom tillbaka till stugan och såg att den stod i lågor. Vi tittare får veta att melodin är ringsignalen i Claires mobil, men det återstår att se om Ben kommer att höra den och dra den korrekta slutsatsen att Claire brände ner stugan? □

Lämna en kommentar

E-postadressen publiceras inte.